Pretraga tekstova
Jučerašnji rekordi prava su uvertira za nadolazeći međunarodni spin kup Buško jezero 2023.
Članovi Ekološke udruge sportskih ribolovaca Buško jezero, jučer su na ovom, jednom od najvećih vještačkih jezera u Evropi, ulovili nekoliko somova čija dužina prelazi dva metra.
"Onog što je pokazalo Buško jezero ne bi se posramile ni najveće svjetske ribolovne destinacije. Potpuno neočekivano, redom su padali rekordi, par somova preko 200 cm, s najvećim od 225 cm, nakon više od sat vremena borbe. Pored toga bilo je i par odličnih drilova s mrcinama koje se jednostavno nisu zaustavljale i na kraju ispravljale kuke", izvijestili su ribolovci.
Napominju kako su sve ulovljene ribe dokumentirane i vraćene natrag u jezero, a zbog zaštite lokacije i ribljeg fonda, video kompilacija bit će objavljena naknadno kada bude izvjesno da su somovi napustili navedenu lokaciju, jer ubrzo bi ovdje trebao započeti mrijest.
"Jučerašnji rekordi prava su uvertira za nadolazeći međunarodni spin kup Buško jezero 2023. pod nazivom 'Lov na predstira' kojeg 21. maja organizira Ekološka udruga sportskih ribolovaca. Učesnici će se tada moći takmičiti u varaličarenju umjetnim mamcima na smuđa, soma i jezersku pastrvu", zaključili su u svom saopćenju.
Tagovi
Buško jezero Som Ribolov Riba Pecanje Mrijest
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.