Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TotY 2021
  • 09.12.2020. 07:30

Steyr sa 6240 Absolut CVT prvi put u najsnažnijoj TotY kategoriji

Maksimalnih 260 konjskih snaga postiže na 2.200 okretaja u minuti, a najveći okretni moment od 1.160 Nm na 1.500 okr/min motora

Foto: Steyr
  • 63
  • 31
  • 0

U utrci za prestižnu titulu Traktora godine 2021. bori se i austrijski proizvođač Steyr sa svojim, kako tvrde, najboljim u klasi, modelom 6240 Absolut CVT

Ovaj TotY finalist dugačak je 5,5 i širok 2,5 metra s maksimalnom radnom težinom od 14.000 kilograma. Odlikuje ga FPT 6-cilindrični Common Rail diesel motor s 24 ventila, turbopunjačem i međuhladnjakom. Ukupna zapremnina mu je 6.728 cm3. Zahvaljujući Hi-eSCR2 tehnologiji, motor zadovoljava Stage V standarde redukcije ispušnih plinova. 

CVT- moderan način vožnje 

Što se tiče motora, maksimalnih 260 konjskih snaga postiže na 2.200 okretaja u minuti, a najveći okretni moment od 1.160 Nm na 1.500 okr/min motora.

Sustav za upravljanje snagom PowerPlus omogućuje dodatnu rezervnu snagu za transport, a PTO priključno vratilo i hidrauličke operacije aktiviranjem ove funkcije daju dodatnih 45 KS. Rashladni sustav uvijek osigurava motoru optimalnu radnu temperaturu. 

"CVT predstavlja moderan način vožnje traktora. Svi naši modeli, uključujući i ovaj, opremljeni su hidrauličkim duplim disk kočnicama koje im omogućuju veću otpornost na habanje i duži vijek trajanja", pojašnjavaju inženjeri. Ovaj bestupanjski S-control prijenos 'glatko' će proći od minimalnih 0,02 do maksimalnih 50 km/h. 

Također, dodatna funkcija ABS upravljačke kočnice omogućuje unutrašnjim kotačima blokiranje kada se aktiviraju pojedine kočnice prilikom skretanja. 

Priključno vratilo ima hidrauličku aktivaciju

Kada je riječ o hidrauličkom sustavu, on se detekcijom opterećenja u CVT bazira na varijabilnoj hidrauličkoj pumpi, brzine protoka od 173 litara po minuti. Traktor ima 3-5 elekronički upravljanih priključnih ventila za vanjske korisnike. Prednja hidraulika podići će 3,785, a stražnja 10,463 kg. 

Optimalna preciznost, više kontrole i veća produktivnost

Komforna kabina sa zatamnjenim staklima i zaštitom od sunca na prednjem vjetrobranskom staklu nudi ugodan radni prostor. Zahvaljujući velikom ventilacijskom sustavu, u kabini je osiguran svjež zrak. Nizak nivo buke od samo 69 dB, ergonomsko sjedište te automatsko podesiva klima omogućuju maksimalnu udobnost. 

Savršen dizajn haube pruža optimalnu preglednost. "Veliki i podesivi teleskopski retrovizori omogućuju lakše praćenje zbivanja, a dodatni prozor na krovu olakšava nesmetani pogled na prednji utovarivač", pojašnjavaju iz Steyr-a. 

Važno je napomenuti da je kabina opremljena inovativnim instrumentima koji omogućuju još lakše i bolje kontroliranje svih operacija. Dostupne su razne S-tech varijante od onih jednostavnih rješenja za naknadnu ugradnju EZ pilota baziranog na GPS-u do integriranog i potpuno opremljenog S-guide sustava sa S-tech ekranom na dodir. 

Upravljačka ručica Multicontroller olakšat će rad operatera

Također, automatski sustav upravljanja putanje Easy-Tronic II olakšava automatizaciju radnih procesa i povećava učinak, a time i produktivnost kako traktora, tako i poljoprivrednika, a s tri videokamere mogu se pratiti sve aktivnosti. Za usklađivanje rada priključnog stroja i traktora na raspolaganju je ISOBUS druge i treće generacije, a upravljanje i 'umreženost' cijele flote strojeva i farme moguća je S-Fleet telematikom.

New Holland T6.160 DC nudi zanimljivu kombinaciju motora i prijenosa

"Bez obzira je li u pitanju ratarstvo, stočarstvo, transport ili industrija, s neprekidnim promjenjivim prijenosom i brojnim tehničkim inovacijama, naši CVT traktori pružaju najviše standarde rada, odličnu isplativost i sposobnost prilagođavanju svim zadacima“, poručuju stručnjaci ovog austrijskog proizvođača.


Fotoprilog


Tagovi

Toty 2021 Steyr 6240 Absolut CVT Hidraulički sustav Komforna kabina 6-cilindrični motor Common Rail S-guide


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner