Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata odmah
  • 13.06.2022. 14:00
  • Bijeljinska regija, Republika Srpska, Bijeljina

Počeo otkup žitarica u Žitoprometu - cijene tržišne

Silosi kapaciteta do 4.000 vagona su spremni, a prijem robe vršit će se svakodnevno

Foto: Novi Žitopromet
  • 1.650
  • 120
  • 0

Novi Žitopromet Bijeljina danas je počeo ovogodišnju kampanju otkupa žitarica. U rukovodstvu ovog prehrambenog giganta koji je u decembru prošle godine kupila kompanija Kutjevo, kažu da je za ovaj posao sve je spremno. 

Isplata za predatu robu vršit će se odmah po njenom obračunu, rekla je direktorica Poslovne jedinice "Novi Žitopromet" Sanja Starčević za NTV Arena. Ovaj semberski gigant nema konkurencije kada je riječ o skladišnim kapacitetima kojima raspolaže. Silosi kapaciteta do 4.000 vagona su spremni, a prijem robe vršit će se svakodnevno od 7 sati ujutru do 23 sata.

Spremni za prijem

"Preduzeće Žitopromet ove godine u planu ima otkup ječma, pšenice, soje, suncokreta i kukuruza. Obavještavamo sve poljoprivredne proizvođače da smo spremni za prijem ječma i pšenice", navela je Starčević. 

Na sastanku sa poljoprivrednim proizvođačima iz Semberije i okoline, rečeno je kako se poslovni plan kompanije Kutjevo zasniva na povjerenju, te korektnom odnosu s ciljem dugoročne saradnje sa domaćim poljoprivrednicima.

"Otkupnu cijenu žitarica diktirat će tržišna kretanja, ali nastojat ćemo da u tom smislu budemo bolji od konkurencije. Želimo raditi na korektan i transparentan način koji poljoprivrednicima pruža sigurnost u naplati onoga što su proizveli i predali", rekao je Boro Matijević, član uprave Kotjeva. 

Žetva ječma i pšenice

Za cijelu Semberiju ovo je jako značajno preduzeće kažu semberski ratari, koji će žetvu ječma otpočeti nakon stabilizacije vremenskih prilika. Prvi otkosi pšenice trebalo bi da počnu padati već od 1. jula.

"U dogovoru smo s Ministarstvom, koliko ja čujem da je i ministar sam rekao da to bude cijena ona koja je u Hrvatskoj i Srbiji, plus tri feninga koja su trošak transporta. I mi ne tražimo nešto što je nenormalno, tražimo samo da se taj rad koliko-toliko plati. Bili bi zadovoljni da to bude kao cijena u okruženju", naveo je Boško Radić, predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača sela Semberije. 


Tagovi

Žitopromet Bijeljina Semberija Otkup ječma Boro Matijević Boško Radić Sanja Starčević


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.