Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TOTY 2021
  • 25.11.2020. 07:30

Najmoćniji Fendtov gusjeničar s bestupanjskim prijenosom do sada - 1167 Vario MT u TotY utrci

Na natjecanje su prijavili tri svoja traktora. U prvoj kategoriji (Traktor godine) nominiran je Fendt 1167 Vario MT, u drugoj (Najbolji univerzalni) Fendt 211 Vario, dok se za treću titulu (Najbolji specijalizirani) bori Fendt 211 V Vario. 

Foto: Fendt
  • 115
  • 160
  • 0

Nakon što smo u nedjelju predstavili i trećeg po redu kandidata, Claas Axion 960 CEMOS, za ovogodišnji izbor Tractor of the Year (TotY) na red je došla tvrtka s najviše nominiranih, njemački proizvođač poljoprivrednih traktora i strojeva Fendt

Iz Claasa stiže Axion 960 CEMOS i, kažu, najbolji softver za najbolji hardver

Na TotY natjecanje su se prijavili u tri kategorije. Za Traktor godine nominiran je Fendt 1167 Vario MT, za Najbolji univerzalni Fendt 211 Vario, dok se za treću titulu, Najbolji specijalizirani bori Fendt 211 V Vario

"Fendt predstavlja pet stvari - izvrsnost, učinkovitost, pouzdanost, kvalitetu i strast. Razvili smo traktor koji nije samo velik, već pruža rukovateljima veću kontrolu s vodećim prijenosom u industriji, novim elementima ovjesa za najbolju udobnost i s više inteligencije korištenjem vrhunskih preciznih tehnologija“, izjavio je voditelj marketinga ove tvrtke Andrew Sunderman prilikom predstavljanja finalista iz prve kategorije.

1167 Vario MT - najveći Fendtov traktor do sada

Ovaj model, koji inače pripada seriji 1100 Vario MT, dugačak je 6,7 i širok 3 metra s maksimalnom radnom težinom 27.000 kg. Odlikuje ga MAN-ov 6-cilindrični motor zapremine 16,2 litre. Maksimalnih 673 konjskih snaga postiže na 1.730 okretaja u minuti, a najveći okretni moment od 3.100 Nm na 1.450 okr/min motora, pojašnjavaju inženjeri.

Stroj ima maksimalan vučni kapacitet na terenu bez ikakvog prekida snage vuče

Ovom najmoćnijem gusjeničaru s bestupanjskim prinosom na svijetu, bilo da se radi o teškoj obradi tla, predsjetvenoj pripremi ili samoj sjetvi, široka paleta opcija omogućuje izvršenje svih radova u svim uvjetima. On nudi mogućnost balastiranja na stražnjim pogonskim kotačima, kao i na prednjim s dodanim utezima na njihovim bočnim stranama te sprijeda zahvaljujući utezima na prednjoj osovini. SmartRide+ uključuje dva upravljačka hidraulična cilindra koji uravnotežuju pomake težine tijekom radnog procesa, dajući stroju maksimalan vučni kapacitet na terenu bez ikakvog prekida snage vuče.

Važan podatak je i taj da se hidrauličkim cilindrima također može upravljati izravno iz kabine kako bi se vozilo spustilo sprijeda. To omogućuje jednostavno pričvršćivanje i odvajanje prednjeg utega bez potrebe za dodatnim uređajima.

TotY 2021: Proglašenje najboljeg europskog traktora 18. prosinca

Kao dio gusjeničnog pogona, četiri središnja valjka Longlife, ovješeni su na takav način da fleksibilno prate konture tla kako bi maksimizirali vuču. Sadrže prsten izrađen s patentiranim poliuretanskim spojem. Također, lako se zamjenjuje, smanjujući rad na održavanju, a samim tim i troškove.

Pouzdana i prostrana kabina 

Vrhunac ovog stroja je ekskluzivni okretni potez koji može ići za 28° u bilo kojem smjeru te zakretni stražnji podizač s ovjesom u tri točke koji ima radijus kretanja od 12° u oba smjera. 

Opremljen je pouzdanom kabinom Fendt 900 Vario MT. "Ova prostrana kabina nudi dovoljno mjesta i pruža izvrsnu vidljivost i jednostavnost upotrebe na klasičan način. Parametre stroja lako je kontrolirati i nadzirati na Varioterminalu 10,4" s velikim zaslonom osjetljivim na dodir. Rad stroja je brz i ergonomski, s poznatim višenamjenskim naslonom za ruke i ugrađenim višenamjenskim joystickom“, pojašnjava Sunderman. 

Izvrsna vidljivost iz udobne kabine

Važno je naglasiti da motor zadovoljava potrebe europskih standarda emisije V. stupnja s recirkulacijom ispušnih plinova, katalizatorom oksidacije dizela (DOC), filtrom čestica dizela (DPF) i poznatom SCR (selektivnom katalitičkom redukcijom) tehnologijom. Interval servisa također je produžen na 500 sati.

Fendt 211 Vario i Fendt 211 V Vario

Druge dvije kategorije pripadaju seriji Fendt 200 Vario, kompaktnih standardnih traktora. Model 211 Vario višenamjenski je traktor, dugačak 4,1 i širok 2,2 metra s maksimalnom radnom težinom od 7.500 kilograma. 

Nešto uži, pogodan za vinograde i voćnjake, je model 211 V Vario. On ima veliku sposobnost vuče i kretanja po uzbrdici uz što manje klizanja. Također, ima mogućnost prenositi težinu sa stroja na stražnju osovinu. Dugačak je 3,7, a širok 1,6 metara s maksimalnom radnom težinom od 4.800 kg. 

Oba modela na 1.600 okretaja u minuti razvijaju 508 Nm okretnih momenta, a maksimalnu snagu od 114 KS postižu na 2.100 okr/min.

Najveća novost kod oba modela je nova digitalna ploča koja daje sve informacije o traktoru. Glavne tipke omogućuju odabir različitih izbornika (motor, mjenjač ili hidraulika) dok dodatne služe za radio i klimu. Također, stavljen je i novi višenamjenski joystick. Ovjes kabine je mehanički, a tip sjedala pneumatski. Kao i kod 1167 kabina je prostrana te nudi dovoljno mjesta i pruža izvrsnu vidljivost.

Model 211 V Vario pogodan je za voćnjake i vinograde

Što se hidraulike tiče, glavna pumpa kod oba finalista ima kapacitet od 42 l/min kao standard, a kao opcija izbora i 71 l/min. Stražnja hidraulika kod Fendt 211 Vario ima podiznu moć 4.204, a prednja 2.540 kg, dok kod modela 211 V Vario ima 2.775 (stražnja) i 2.380 (prednja) kilograma. Kapacitet spremnika im je 16 litara, a diesel goriva 125 (običan Vario) i 70 (V Vario) litara. Servisni interval motora je 500 radnih sati. 

Podsjećamo kako je aktualni nositelj titule traktora godine 2020. Fendt 942 Vario

Fendt 942 Vario sa 415 KS osvojio titulu Traktora godine 2020!

Ovaj stroj osvojio je žiri svojom inovativnom tehnologijom, performansama i izvrsnom izradom. Model 942 može se pohvaliti optimiziranim motorom sa šest cilindara koji pruža najveću snagu pri malim obrtajima i Vario mjenjačem koji osovinama pruža različiti okretni moment što optimizira vuču na terenu i na cesti. 


Fotoprilog


Tagovi

TotY 2021 Fendt 1167 Vario MT Fendt 211 Vario Fendt 211 V Vario Traktor gusjeničar Kabina Mehanizacija Traktor godine


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner