Pretraga tekstova
Zabrana stupa na snagu za tri mjeseca, a zabranjuje se 21 naziv.
Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i slično, za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a sve kako bi umirila stočare koji su predvodnici poljoprivrednih protesta u toj zemlji.
Stočarski sektor je uznemiren rastućim tržištem proizvoda od biljnih proteina, ali i velikom konkurencijom jeftinog uvoznog mesa, piše Reuters.
U toj su zemlji prije dvije godine već ograničili korištenje tradicionalnih naziva za ovakve proizvode, ali je mjeru tada blokirao upravni sud jer je previše nejasna i nije dala firmama dovoljno vremena za prilagođavanje.
Zabrana stupa na snagu za tri mjeseca, a zabranjuje se 21 naziv.
Mesna industrija je pozdravila ovaj potez, no francuska kompanija La Vie, poznata po proizvodima od biljnih proteina negira da su potrošači bili zbunjeni etiketama i da će ovakva mjera koja se odnosi samo na hranu proizvedenu u Francuskoj zapravo pogodovati uvozu.
Tagovi
Biljni proteini Alternative mesu Zabrana izraza Stočarski sektor Uvozno meso Francuska
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži,... Više [+]
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži, sunčevi zraci miluju poljoprivredna gazdinstva, darujući svakom plodu raskošnu ljepotu. Selo je nešto posebno, mjesto gdje snovi počinju i gdje se ostvaruju. Miris hrane je poseban, voće slatko i ne tretirano hemikalija. Sve što nastaje na selu ima pečat autentičnosti, hrana je svježija, zdravija i često proizvedena uz poštovanje prema zemlji i tradiciji. Upravo ta jednostavna, ali dragocjena veza čovjeka i prirode čini seosku proizvodnju hrane koja nosi priču. Priču o radu, čovjeku težaku i njegovom trudu i zemlji u kojoj je uloženo toliko ljubavi, ali i znoja i duše. Jer težak strepi nad oranicama, liježe i budi se sa nadom da će iz sjemena nastati novi život. Dok drugi spavaju, on razmišlja o novom danu i snazi koju će uložiti u nepregledne oranice koje život znače.
Leticija Hrenković
prije 3 dana
Krasan opis i jako lijepo kadrirano Krasan opis i jako lijepo kadrirano