Pretraga tekstova
Čorbasta ili zapečena, sa zaprškom ili bez, kisela salata. Kako ko voli. A može li i sa mlijekom i sirom?
Povrće koje je nezaobilazno u svakoj bašti je boranija. Žuta, zelena ili šarena, puterica, olovka ili pljosnata. Čorbasta ili zapečena, sa zaprškom ili bez, kisela salata. Kako ko voli.
Ovaj recept, koji se i danas rado sprema u domaćinstvu Radulovića u Boru, po starom receptu Zoricine svekrve, otkriva Npress.
Sjeckani crni luk, mrkvu i boraniju stavite da se kuha. Posolite vrlo malo. Dok se boranija kuha, pripremite nadljev da je začinite. Izmrvite sir i umiješajte jedno jaje.
U zavisnosti od toga koliko je sir slan, dosolit ćete i kuhanu boraniju. Kada je skuhana, dodajte čašu vrućeg mlijeka, a zatim lagano umešajte pripremljeni sir sa jajetom. Ko voli može dodati malo sjeckane mirođije ili nekog drugog začina po svom ukusu.
Kako prenosi ovaj portal, neće vam oduzeti puno vremena za spremanje, ali će podstaći da osim klasičnog spremanja boranije probate i neko novo, a u stvari staro i možda zaboravljeno jelo.
Tagovi
Boranija Mlijeko Sir Recept za boraniju Skuhati boraniju Lagan ručak Ručak bez mesa Stara jela
Autorica
Više [+]
Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Pripreme u toku 😇