Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrarni fond
  • 23.03.2023. 16:30
  • Trebinjska regija, Republika Srpska, Trebinje

U trebinjskom rasadniku 20.000 sadnica povrća

U plasteniku se vrši proizvodnja rasada paprike, paradajza i krastavca koji se dijelom podijeli za kooperantsku proizvodnju, a dijelom za sopstvene potrebe

Foto: Agrarni fond Trebinje
  • 88
  • 8
  • 0

U rasadniku Agrarnog fonda u Trebinju ove godine će biti posađeno 20.000 sadnica rasada povrća te 3.000 sadnica smokve i šipka.

Prema riječima direktora ovog fonda, Veselin Dutina u plasteniku se vrši proizvodnja rasada paprike, paradajza i krastavca koji se dijelom podijeli za kooperantsku proizvodnju, a dijelom za sopstvene potrebe poljoprivrednim proizvođačima, dok se gotovi proizvodi prodaju u maloprodajnim objektima.

(Foto: Agrarni fond Trebinje)

"Biće posijano više od 20.000 sadnica paprike, paradajza i krastavca, a kad je riječ o proizvodnji u poljoprivrednom dobru, razvijen je vinograd, gdje je prošle godine posađen novi zasad na površini od tri hektara, odnosno 8.000 čokota vinove loze", rekao je Dutina agenciji Srna.

On je dodao da su sada redovni radovi na podizanju zasada i njegovom formiranju. Agrarni fond će omogućiti da srednjoškolci, ali i studenti sa Agromediteranskog smjera Poljoprivrednog fakulteta u Trebinju obavljaju praktičnu nastavu u poljoprivrednoj proizvodnji i da na taj način steknu određena iskustva.


Tagovi

Rasadnik Agrarni fond trebinje Povrće Sjetva Sadnice Veselin Dutina


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Miš pojeo rasad ! 😕