Pretraga tekstova
Ovakav uzgoj može biti rizičan ako se pojave kasni proljetni mrazevi. S druge strane, kod sjetve na stalno mjesto, biljke su otpornije na vremenske uvjete jer ne prolaze stres presađivanja
Mnogi manji uzgajivači i ovog će proljeća paradajz, papriku, tikvice, krastavce i slično, sijati pod motiku. To znači direktno u zemlju, na mjesto koje je predviđeno za rast ovih biljaka ili za presađivanje.
Napominjemo da ovakav uzgoj može biti rizičan ako se pojave kasni proljetni mrazevi.
S druge strane, kod sjetve na stalno mjesto, biljke su otpornije na vremenske uvjete jer ne prolaze stres presađivanja.
Evo na šta paziti kod ovakve sjetve:
Jeste li već sijali pod motiku? Kakva su vaša iskustva, pišite nam u komentaru ispod teksta.
Tagovi
Sjetva pod motiku Izravna sjetva Sjetva na otvorenom Sjetva rajčice Sjetva paprike Plodovito povrće Savjeti
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Tradicionalnu europsku hranu ugrožavaju kukci, biljne alternative i meso iz laboratorija?
Mađarsko predsjedavanje Vijećem EU započelo je 1. srpnja i odmah se uhvatilo u koštac obrane europske kulinarske tradicije. Na inicijativu Budimpešte, danas će 27 minista...
Maja Celing Celić
prije 1 tjedan
Sanja, ali nitko nikoga ničime ne pritišće. Ta hrana je na tržištu kao i sve drugo. Hoćeš kupiti ili ne, stvar je kupca, odnosno ponude i potražnje. Više [+] Niti jedna hrana se ne zabranjuje, ne miče s polica, iako je loša za zdravlje. Uzmi samo gazirana pića, slatkiše, ultraprerađenu hranu (i životinjsku i biljnu), toliko toga je i dalje tu. Pa više je to ugrozilo tradicionalnu proizvodnju nego ovi noviteti. Pa danas će ljudi prije kupiti neku salamu u kojoj ima tko zna čega, nego šunku, kulen. Prije će kupiti kekse nego, ne znam, gužvaru od nekog domaćeg proizvođača. Prije će kupiti bogtepitakakav sirni namaz nego neki domaći sir iz svog kraja. Tako da, nema smisla od etiketiranja ove hrane. Umjesto da se energija i vrijeme troši na zabrane i prozivanje, treba smišljati načine kako pomoći domaćim proizvođačima, kako im olakšati proizvodnju, da dođu na tržište, da cijene budu prihvatljive kupcima. Ljudi će sigurno radije i dalje jesti čvarke umjesto crvčaka ako će ti čvarci biti po prihvatljivoj cijeni.