Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osnaživanje žena
  • 02.01.2024. 12:00
  • Dobojska regija, Republika Srpska, Stanari

Plastenike dobilo 20 domaćica u Stanarima

Ukupna vrijednost projekta je 49.800 KM, a na ovom ulaganju se ne planiraju zaustaviti.

Foto: Slobodan Živanić
  • 456
  • 54
  • 0

Ukupno 20 domaćica s područja općine Stanari dobilo je plastenike zahvaljujući projektu socio-ekonomskog osnaživanja žena, koje je realiziralo Udruženje "Poljoprivrednik". Riječ je o plastenicima površine 50 kvadratnih metara sa pratećom opremom. 

"Projekat smo realizovali sredstvima Udruženja u iznosu od 50 procenata, 10 procenata Agencija za razvoj i sami korisnici 40 procenata od ukupnog  iznosa", kaže Mihajlo Gavrić, predsjednik Udruženja poljoprivrednika "Poljoprivrednik"  iz Stanara.

Ukupna vrijednost projekta je 49.800 KM, a na ovom ulaganju se ne planiraju zaustaviti.

Dobit će i sadnice na proljeće

"Za sve naše korisnike na proljeće planiramo nabaviti sadnice za krastavac, zelenu salatu, paradajz i papriku", navodi ovaj proizvođač iz Stanara dodavši kako će biti organizirana i obuka za sve koji su zaintersovani kako bi naučili i savladali tehniku plasteničke proizvodnje.

CIlj osnažiti žene na selu

Cilj projekta, koji se realizuje na području ove lokalne zajednice je ekonomski osnažiti žene. "Mi ćemo uraditi da to bude zaista tako, jer ćemo pronaći mogućnost da svoje proizvode plasiraju kroz zajednički nastup na tržištu, kao prepoznatljiv, ali i zdrav proizvod", precizira Gavrić.

Prvo je tražio da mu prepišem pola kuće, a onda je počela vika i udaranje

Plan je da i 2024. godini nastave sa sličnim aktivnostima. Udruženje, kako je naveo naš sagovornik, planira da ove godine zaposli jedno lice, koje bi se više posvetilo svim članovima, a isto će imati obezbijeđenu platu.


Fotoprilog


Tagovi

Udruženje Poljoprivrednik Mihajlo Gavrić Plastenici Dodjela plastenika Osnaživanje žena


Autor

Slobodan Živanić

Više [+]

Dugogodišnji novinar i TV voditelj iz Dervente. Uređivao je i vodio emisiju o poljoprivredi na jednoj lokalnoj televiziji.