Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Atrakcija
  • 14.07.2016. 08:00

Hobotnica drvo rajčice - daje i do 32.000 plodova!

Može vam izgledati poput nečega uzgojenog u laboratoriju, ali drvo rajčice u obliku hobotnice (Octopus tomato trees) relativno je običan hibrid koji raste iz jedne stabljike i širi se u obliku goleme krošnje.

Foto: gaiahealthblog.com
  • 4.860
  • 237
  • 0

Može vam izgledati poput nečega uzgojenog u laboratoriju, ali drvo rajčice u obliku hobotnice (Octopus tomato trees) relativno je običan hibrid koji raste iz jedne stabljike i širi se u obliku goleme krošnje. Njegova krošnja doseže 40-50 četvornih metara i svake sezone rodi desetke tisuća rajčica, piše odditycentral.com.

Na internetu, dodaje, nema puno informacija o ovom drvetu, no jedni kažu da potječe iz Kine, drugi s Novog Zelanda. Jedan bloger spominje da ih je Yong Huang, voditelj poljoprivrednog odjela u Epcotu u Disney Worldu, donio iz Kine. Smatrao je da bi moglo biti atrakcija i sjeme zasijao u ogromne posude. Danas su upravo to - još jedna atrakcija Disneyevog svijeta.

Svoju impresivnu veličinu dosiže s godinu, godinu i pol. Ne daje plodove prvih 7, 8 mjeseci, ali jednom kad dozrije, može se očekivati svakogodišnji urod s preko 14.000 rajčica! Trenutni Guinessov rekord je urod od 32.000 rajčica, ukupne težine 522 kilograma, ubranih s jednog od drveta u Epcotu, odnosno Disney Worldu.

Foto: gaiahealthblog.com


Povezana biljna vrsta

Paradajz

Paradajz

Engleski naziv: Tomato | Latinski naziv: Lycopersicum esculentum

Paradajz je jednogodišnja biljka iz porodice Solonaceae. Uzgaja se u plastenicima, staklenicima i na polju. Dijeli se na srednje ranu i kasnu. Ima dobro razvijen vretenast korijen... Više [+]

Tagovi

Hobotnica Rajčica Atrakcija Hibrid Krošnja Sjeme


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Rusija bilježi rekord u proizvodnji suncokretovog ulja - što je s izvozom?

Proizvodnja suncokretovog ulja u Rusiji mogla bi u sezoni 2023./24. porasti na rekordno visoku razinu u odnosu na posljednje godine. Očekuje se 7,55 milijuna tona, što će...

Više [+]