Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Reglone Forte

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Herbicidi.

Syngenta Agro d.o.o.

Kontakt - Syngenta Agro d.o.o.

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Reglone Forte je totalni herbicid koji se primjenjuje za desikaciju nekih ratarskih kultura te suzbijanje korova.

Sastav:

Dikvat (150 g / l) i ovlaživač (150 g / l).

Formulacija:

Vodotopivi koncentrat (SL).

Opis pripravka:

Reglone Forte je neselektivni, kontaktni herbicid koji se koristi za desikaciju cime krumpira i uljane repice. Upotrebljava se i za usmjereno suzbijanje korova u voćnjacima i vinogradima (samo viših uzgojnih oblika)

Način djelovanja:

Djelatna tvar dikvat se vrlo brzo apsorbira u zelene djelove biljke pa već pola sata nakon primjene, kiša ga ne može isprati. U dodiru sa kulturnom ili korovnom biljkom Reglone Forte djeluje na sve zelene djelove tako što ih isušuje. Brzina isušivanja ovisi o intenzitetu svjetlosti i temperaturi zraka. Pri izravnom sunčevom osvjetljenju te višim temperaturama proces isušivanja odvija se vrlo brzo pa su rezultati primjene vidljivi već nakon nekoliko sati. Krajnji učinak djelovanja pripravka Reglone Forte vidljiv je u razdoblju od 4 do 7 dana nakon primjene, što ovisi o vremenskim uvjetima, početnoj vlažnosti kulturne i korovne biljke te o količini pripravka.

Uporaba:

Za desikaciju cime sjemenskog i merkantilnog krumpira:
U odmjeri od 4 - 5 l /ha uz utrošak vode od 400 do 500 l/ha (400 do 500 ml u 40 do 50 l vode na 1000 m²). Primjena se obavlja u vrijeme biološke zrelosti usjeva. Desikacija se ne smije obavljati ako je tlo izrazito suho tj. kad je kod krumpira došlo do gubitka turgora jer može doći do oštećenja gomolja (odumiranja vriježa).

Za desikaciju uljane repice: U odmjeri od 2,5 do 3,5 l/ha uz utrošak vode od 400 do 600 l/ha vode (250 do 350 ml u 40 do 60 l vode na 1000 m²) ili 60 do 80 l/ha kod primjene iz zrakoplova.Primjena se obavlja u vrijeme biološke zrelosti usjeva.

Za usmjereno suzbijanje korova u jabuci, kruški, dunji, mušmuli, nešpuli (japanska mušmula), marelici, trešnji, višnji, breskvi, šljivi, grejpu, naranči, limunu, limeti, mandarini te vinogradima (samo viših uzgojnih oblika):U odmjeri od 3 - 5 l /ha (300 do 500 ml u 40 do 60 l vode na 1000 m²), u vrijeme kada su korovi 10 do 15 cm visine.

Miješanje:

Pripravak se ne smije miješati sa drugim sredstvima.

Upozorenja:

Prije primjene, cima krumpira se ne smije mehanički oštetiti jer su u protivnom ostaci proizvoda u gomolju viši od MDK. Sredstvo ne smije dospjeti na lišće i druge zelene dijelove biljaka koji se ne tretiraju. Potrebno je izbjegavati rad po vjetru. Na istoj površini ili u istom nasadu smije se primjeniti samo jednom godišnje. Slama nakon desikacije ne smije se koristiti za ishranu i stelju domaćih životinja.

Karenca:

3 dana prije žetve za suncokret, soju, lucernu i djetelinu, 5 dana prije kombajniranja za uljanu repicu, 10 dana za vađenje krumpira, te 28 dana za ispašu, voćke i vinovu lozu. Radna karenca: 3 dana nakon primjene ne smije se ulaziti u tretirano polje.

Podaci o registraciji:

UP/I-320-20/06-01/19.

Prilog:

Uputa za primjenu, sigurnosni list.

Važno:

Prije uporabe obvezno pročitajte upute za primjenu.

Pakiranje:

1 L, 5 L.

Info

Kategorija: Herbicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 17.08.2017.
Datum izmjene oglasa: 04.03.2020.
Pregleda: 454
Šifra oglasa: 35201

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas