AgroKlub.ba

\

Poljoprivredni oglasnik

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Poljoprivredni oglasnik » Zaštitna sredstva i gnojiva » Insekticidi » Proteus 110 OD (33443)

Proteus 110 OD

Kontakt:

Bayer d.o.o.
Radnička 80, 10020 Zagreb
tel: +385 1 6599 999
fax: +385 1 6599 985
e-mail: manuela.pavina.ext@bayer.com
Svi oglasi Bayer d.o.o. (BiH) »

prikazan: 3277x
datum predaje: 19.04.2017

Zaštitna sredstva i gnojiva - Insekticidi

Kategorija:

Opis Proteus 110 OD

Proteus 110 OD je mješavina dviju poznatih djelatnih tvari - tiakloprida i deltametrina, poznatih iz insekticida Calypso i Decis. Za deltametrin je poznato da ima vrlo snažan početni učinak, koji slabi s vremenom. Tiakloprid djeluje obrnuto. Na početku malo slabije, ali je zato značajan njegov dugotrajni učinak.

Sastav tiakloprid (100 g/L), deltametrin (10 g/L)

Formulacija uljna disperzija (OD)

Uporaba

  • jarom ječmu, ozimom ječmu, zobi, raži, pšenoraži i ozimoj i jaroj pšenici za suzbijanje žitnog balca (Oulema sp.) u količini 0,5-0,7 l/ha uz utrošak vode 200-400 l/ha u vrijeme izlaska ličinki iz jaja (kada izađe 2/3 ličinki);
  • uljanoj repici za suzbijanje velike i male repičine pipe (Ceutorhynchus napi; Ceutorhynchus quadridens), repičine pipe komušarice (Ceutorhynchus assimilis), repičine mušice komušarice (Dasyneura brassicae) u količini 0,5-0,7 l/ha uz utrošak vode 200-600 l/ha. Suzbijanje velike i male repičine pipe (Ceutorhynchus napi; Ceutorhynchus quadridens) je potrebno obaviti na početku napada;
  • suncokretu za suzbijanje šljivine uši uvijalice (Brachycaudus helichrysi) u količini 0,5-0,7 l/ha uz utrošak vode 200-600 l/ha. Suzbijanje je potrebno obaviti na početku napada, sve do stvaranja cvjetnih glavica;
  • šećernoj repi za suzbijanje lisnih uši (Aphididae) u količini 0,5-0,7 l/ha uz utrošak vode 200-600 l/ha. Suzbijanje obaviti na početku pojave;
  • krumpiru za suzbijanje krumpirove zlatice (Leptinotarsa decemlineata) i lisnih uši (Aphididae) u količini 0,5-0,7 l/ha uz utrošak vode 200-600 l/ha. Suzbijanje krumpirove zlatice potrebno je obaviti u stadiju ličinki.

Priprema sredstva za uporabu

Propisana i odmjerena količina preparata izmiješa se najprije u malo vode te potom ulije u spremnik (rezervoar) prskalice u koji je prethodno stavljena polovina ukupno potrebne količine vode za određenu površinu. Preostalom količinom vode nadopuni se spremnik uz stalno miješanje. Prska se traktorskim ili leđnim prskalicama.

Ograničenje

Sredstvo se na istoj površini može koristiti najviše 2 puta godišnje.

Fitotoksičnost

Primijenjen u preporučenim količinama i na opisani način, Proteus 110 OD nije fitotoksičan.

Zaštita okoliša

Ne smije se koristiti u vodozaštitnim zonama. Prilikom primjene mora se spriječiti onečišćenje voda, bunara, jezera, vodotokova i mora radom na udaljenosti najmanje 20 m od njih. Ostatke škropiva ne izlijevati u kanale i kanalizaciju.

Aviotretiranje

Nije dozvoljeno!

Karenca

Osigurana je vremenom promjene za ječam, šećernu repu, zob, uljanu repicu, raž, suncokret, pšenoraž i pšenicu; 21 dan za krumpir.

Radna zabrana

24 sata.

Skladištenje

Sredstvo skladištiti dobro zatvoreno u izvornoj ambalaži, u zaključanoj prostoriji, izvan dosega djece. Prostor mora biti suh i prohladan i dobro provjetren, bez hrane, pića i stočne hrane. U prostoru ne smije biti izvora paljenja (zabranjeno pušenje) i zapaljivih materijala, niti eksplozivnih materijala.

Tip oglasa: Ponuda, država: Bosna i Hercegovina


Kontaktiraj oglašivača »

AgroKlub Pretraga

do

Vaša pretraga obuhvaća 5841 oglasa iz poljoprivrednog oglasnika.