Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Proteus 110 OD

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Insekticidi.

Bayer d.o.o. (BiH)

Kontakt - Bayer d.o.o. (BiH)

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Proteus 110 OD je mješavina dviju poznatih djelatnih tvari - tiakloprida i deltametrina, poznatih iz insekticida Calypso i Decis. Za deltametrin je poznato da ima vrlo snažan početni učinak, koji slabi s vremenom. Tiakloprid djeluje obrnuto. Na početku malo slabije, ali je zato značajan njegov dugotrajni učinak.

Sastav tiakloprid (100 g/L), deltametrin (10 g/L)

Formulacija uljna disperzija (OD)

Uporaba

  • jarom ječmu, ozimom ječmu, zobi, raži, pšenoraži i ozimoj i jaroj pšenici za suzbijanje žitnog balca (Oulema sp.) u količini 0,5-0,7 l/ha uz utrošak vode 200-400 l/ha u vrijeme izlaska ličinki iz jaja (kada izađe 2/3 ličinki);
  • uljanoj repici za suzbijanje velike i male repičine pipe (Ceutorhynchus napi; Ceutorhynchus quadridens), repičine pipe komušarice (Ceutorhynchus assimilis), repičine mušice komušarice (Dasyneura brassicae) u količini 0,5-0,7 l/ha uz utrošak vode 200-600 l/ha. Suzbijanje velike i male repičine pipe (Ceutorhynchus napi; Ceutorhynchus quadridens) je potrebno obaviti na početku napada;
  • suncokretu za suzbijanje šljivine uši uvijalice (Brachycaudus helichrysi) u količini 0,5-0,7 l/ha uz utrošak vode 200-600 l/ha. Suzbijanje je potrebno obaviti na početku napada, sve do stvaranja cvjetnih glavica;
  • šećernoj repi za suzbijanje lisnih uši (Aphididae) u količini 0,5-0,7 l/ha uz utrošak vode 200-600 l/ha. Suzbijanje obaviti na početku pojave;
  • krumpiru za suzbijanje krumpirove zlatice (Leptinotarsa decemlineata) i lisnih uši (Aphididae) u količini 0,5-0,7 l/ha uz utrošak vode 200-600 l/ha. Suzbijanje krumpirove zlatice potrebno je obaviti u stadiju ličinki.

Priprema sredstva za uporabu

Propisana i odmjerena količina preparata izmiješa se najprije u malo vode te potom ulije u spremnik (rezervoar) prskalice u koji je prethodno stavljena polovina ukupno potrebne količine vode za određenu površinu. Preostalom količinom vode nadopuni se spremnik uz stalno miješanje. Prska se traktorskim ili leđnim prskalicama.

Ograničenje

Sredstvo se na istoj površini može koristiti najviše 2 puta godišnje.

Fitotoksičnost

Primijenjen u preporučenim količinama i na opisani način, Proteus 110 OD nije fitotoksičan.

Zaštita okoliša

Ne smije se koristiti u vodozaštitnim zonama. Prilikom primjene mora se spriječiti onečišćenje voda, bunara, jezera, vodotokova i mora radom na udaljenosti najmanje 20 m od njih. Ostatke škropiva ne izlijevati u kanale i kanalizaciju.

Aviotretiranje

Nije dozvoljeno!

Karenca

Osigurana je vremenom promjene za ječam, šećernu repu, zob, uljanu repicu, raž, suncokret, pšenoraž i pšenicu; 21 dan za krumpir.

Radna zabrana

24 sata.

Skladištenje

Sredstvo skladištiti dobro zatvoreno u izvornoj ambalaži, u zaključanoj prostoriji, izvan dosega djece. Prostor mora biti suh i prohladan i dobro provjetren, bez hrane, pića i stočne hrane. U prostoru ne smije biti izvora paljenja (zabranjeno pušenje) i zapaljivih materijala, niti eksplozivnih materijala.

Info

Kategorija: Insekticidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Bosna i Hercegovina
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 19.04.2017.
Datum izmjene oglasa: 18.02.2020.
Pregleda: 3535
Šifra oglasa: 33443

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas