Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Previcur Energy

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Fungicidi.

Bayer d.o.o. (BiH)

Kontakt - Bayer d.o.o. (BiH)

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Previcur Energy je nadogradnja Previcura 607 SL. Sadržava propamokarb i fosetil-Al, dvije aktivne tvari, koje su komplementarne po načinu djelovanja. Previcur Energy odličan odličan je fungicid za suzbijanje gljivičnih uzročnika bolesti na vrtnom raslinju, na otvorenom prostoru ili u staklenicima, a moguća je i aplikacija putem kapljičnog sustava za navodnjavanje.

Sastav propamokarb (632,4 g/L), fosetil (332,5 g/L)

Formulacija tekući koncentrat za otopinu (SL)

Uporaba

  • Previcur Energy je kombinirano kontaktno-sistemični fungicid za suzbijanje biljnih bolesti koje uzrokuju Phycomycetae sljedećih kultura:
  • plamenjače krastavca (Pseudoperonospora cubensis) na krastavcima i tikvenjačama, u količini od 2 l/ha (200 mL na 1000 m2)
  • plamenjače paprike (Phytophthora capsici), u količini od 2 l/ha (200 mL na 1000 m2): prva aplikacija nakon presađivanja, u koncentraciji 0,2 % i to zalijevanjem 2 L otopine na 1 m2, 7-10 dana nakon prve aplikacije primjeniti folijarno 2 l/ha (200 ml na 1000 m2), treća aplikacija prema potrebi folijarno u preporučenoj dozi od 2 l/ha ( 200 ml na 1000 m2).
  • Pythium spp. u rasadnicima (kontejneri za uzgoj presadnica, gredice za sijanje) na rajčici, patlidžanu, dinji, lubenici, krastavcima, tikvicama, zelenoj salati, potočarki (Nasturtium officinalis), matovilcu, endiviji, rukoli, cikoriji, radiču, lavljem zubu (Leontodon autumnalis), valerijani (Valeriana officinalis), cvjetači, kupusu, brokuli i duhanu s jednim tretiranjem prilikom sjetve u količini 6 ml/m2 prilikom sijanja ili u razdvojenoj primjeni, prvi puta prilikom sijanja u količini od 3 ml/m2, a drugi puta nakon otprilike dva tjedna u količini 3 ml/m2, uz primjenu 2-4 l vode po m2 po tretiranju;
  • Pythium spp. u tlu putem sustava za navodnjavanje kap-po-kap ili lokaliziranim nanošenjem, na rajčici, patlidžanu, dinji, lubenici, krastavcu i tikvicama. Dozvoljena su dva tretiranja u količini 2-3 l/ha na 20000 l/ha vode. Prvi puta tretirati prilikom presađivanja, a drugi puta nakon otprilike dva tjedna nakon prve primjene. Sredstvo pomješano s vodom nanijeti na vlažno tlo izbjegavajući prekomjerno natapanje. Sredstvo treba ostati lokalizirano u području oko korijenja biljki. Preporuča se sredstvo primijeniti u završnoj fazi ciklusa navodnjavanja;
  • plamenjače salate (Bremia lactucae) folijarnom primjenom na zelenoj salati, potočarki (Nasturtium officinalis), matovilcu, endiviji, rukoli, cikoriji, radiču, lavljem zubu (Leontodon autumnalis), valerijani (Valeriana officinalis) u količini 2-3 l/ha u razmacima od 8 do 12 dana, ovisno o stupnju zaraze, primjenom 400-1000 l/ha vode. Dozvoljena su dva tretiranja tijekom vegetacije.

Priprema sredstva za uporabu

Odmjerenu količinu sredstva pomiješamo s vodom da dobijemo gore navedenu koncentraciju. Ovo upotrebljavamo za potapanje, odnosno prskanje.

Ograničenje

Folijarna zaštita se smije najviše dva puta koristiti godišnje.

Škropivo treba odmah utrošiti.

Fitotoksičnost

Ako se primijeni na prikladan način i u propisanim količinama, odnosno koncentracijama Previcur Energy nije fitotoksičan.

Zaštita okoliša

Prilikom tretiranja treba spriječiti kontaminaciju mora, jezera, vodotoka, bunara i izvorišta vode tretiranjem najmanje 20 m udaljeno od njih. Ne smije se koristiti u vodozaštitnim zonama. Ostatke škropiva ne izlijevati u kanale i kanalizaciju.

Aviotretiranje

Nije dozvoljeno.

Miješanje

Mogućnost miješanja sa drugim sredstvima provjeriti prije uporabe.

Karenca

3 dana za krastavce i slatke sorte paprike; 14 dana za tikvenjače; 20 dana za zelenu salatu, potočarku (Nasturtium officinalis), matovilac, endiviju, rukolu, cikoriju, radič, lavlji zub (Leontodon autumnalis), valerijanu (Valeriana officinalis); 21 dan za ljute sorte paprike; osigurana vremenom primjene u rajčici, patlidžanu, dinji, lubenici, cvjetači, brokuli, kupusu i duhanu (primjene na navedenim kulturama u rasadnicima i putem sustava za navodnjavanje kap-po-kap ili lokaliziranim nanošenjem).

Skladištenje

Preparat uskladištiti u originalno zatvorenom pakiranju u posebnoj prostoriji, na temperaturi od 0 °C do 30 °C, odvojeno od ljudske i stočne hrane i drugih proizvoda, na prohladnom i suhom mjestu, udaljeno od zapaljivih tvari, pod ključem, te izvan dohvata djece.

Info

Kategorija: Fungicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Bosna i Hercegovina
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 19.04.2017.
Datum izmjene oglasa: 18.02.2020.
Pregleda: 5965
Šifra oglasa: 33466

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas