Dynali fungicid

Kontaktiraj

Syngenta Agro d.o.o.

Kontakt - Syngenta Agro d.o.o.

Syngenta Agro d.o.o.
10000 Zagreb
Samoborska 147
tel: +385(0) 1 388 76 70

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Dynali fungicid karakteristike:

Sastav:

Difenkonazol (60 g/l) + Ciflufenamid (30 g/l)

Formulacija:

Dispergirajući koncentrat (DC)

Opis pripravka:

DYNALI je kombinirano sredstvo koji sadrži aktivne tvari difenkonazol i ciflufenamid. Difenkonazol je sistemični fungicid iz skupine triazola. Biljka ga kroz zelene dijelove brzo usvaja te se u biljci dalje širi. Osim zaštitnog djelovanja na površini biljnih organa, difenkonazol pokazuje i izraženo kurativno djelovanje te zaustavlja već postojeće zaraze i sprječava daljnje širenje parazita u biljci. Ciflufenamid je aktivna tvar iz skupine fenilacetamida. U biljci se širi translaminarno, a uz postojeću plinovitu komponentu dodatno i isparavanjem. Na površini biljnih organa djeluje preventivno i kurativno.

Način djelovanja:

Jedinstveni način djelovanja zasnovan je na zaustavljanju gljive na više mjesta u razvojnom ciklusu. Djeluje preventivno i kurativno, iznutra i izvana, kontaktno i preko plinovite faze. Fungicid primjenjen preventivno spriječava formiranje haustorija i razvoj micelije, a u kasnijoj fazi utječe na zaustavljanje sporulacije gljive.

Primjena:

Koristi se za suzbijanje pepelnice vinove loze: (Uncinula necator syn. Erysiphe necator) u količini od 0,50 - 0,65 l/ha odnosno 50-65 ml sredstva/100 l vode. Preporučeni utrošak vode je do 1.000 l/ha, ovisno o fenofazi. Primjenjuje se preventivno kod pojave povoljnih uvjeta za zarazu. Dozvoljena je primjena sredstva od faze tri razvijena lista do faze šaranja bobica (BBCH 13-83). Preporuča se najviše dva puta tijekom vegetacije uz razmak prskanja od 10 dana.

Miješanje:

Sredstvo se može miješati s većinom sredstava za zaštitu bilja koji se koriste u vinovoj lozi.

Upozorenja:

Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima („atomizerima“). Primjena iz zrakoplova nije dopuštena. Prilikom primjene valja spriječiti zanošenje škropiva na susjedne kulture.

Karenca:

21 dan za vinovu lozu (vinske i stolne sorte)

Podaci o registraciji:

UP/I-320-20/13-01/81

Pakiranje:

100 ml, 1 lit

Info

Kategorija: Fungicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 14.07.2015.
Pregleda: 5100
Šifra oglasa: 21028

Predaj oglas

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas