• Napad vukova
  • 08.01.2020. 12:00
  • Kanton 10 (Hercegbosanska županija), Federacija Bosne i Hercegovine, Eminovo Selo, Tomislavgrad

Vukovi rastrgali psa na farmi krava u Eminovom Selu

U Lovačkoj udruzi "Vran" u suradnji s drugim lovačkim udrugama, planiraju hajku na tog predatora.

Foto: Pixabay/IngoMoringo
  • 405
  • 94
  • 0

Pas na lancu bio je lak plijen za čopor vukova koji su se u noći sa ponedjeljka na utorak spustili do farme krava u Eminovom Selu pored Tomislavgrada. Vlasnik Jozo Jurič kaže da je pas bio u kućici uz staju. Iako je prostor bio dobro osvijetljen, vukovima to nije smetalo. 

Stoka i još nekoliko pasa, kako prenosi Hercegovina info, bili su zatvoreni u boksevima i staji pa vukovi do njih nisu mogli. 

U okolnim mjestima stanovnici pričaju kako u posljednje vrijeme često viđaju vukove u blizini svojih kuća, čak i danju

Stoga u Lovačkoj udruzi "Vran" u suradnji s drugim lovačkim udrugama, planiraju hajku na tog predatora. Predsjednik ove udruge, Stjepan Škaro ističe da će se hajka odvijati na području od planinskog dijela Tušnice prema Šujici. 

Mate Buntić, predsjednik lovačke udruge "Orlova stina" kaže kako silazak vukova u naseljena mjesta nije neuobičajena pojava. 

"Toga je bilo i uvijek. Nije riječ o nedostatku hrane u prirodi, nego o tomu da vuk gleda da sa što manje uložene energije dođe do plijena, a najlakši mu je plijen svezan pas. Također, ove godine nema debelog snježnog pokrivača i vuku je u takvim uvjetima teže uloviti srneću divljač", kazao je Buntić.

Inače, napad vukova na pse i druge domaće životinje nije rijedak slučaj u ovo doba godine. Prije tri godine u mjestu Omolje vukovi su pojeli tri, a u Borčanima jednog psa.


Tagovi

Napad vukova Rastrgan pas Eminovo Selo Hajka


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.