Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Trgovinski sporazum
  • 05.02.2020. 15:00

Velika Britanija pooštrava carinske provjere na robu iz EU?

U nastojanju da pojača pritisak u pregovorima o trgovini, Johnson se priprema uvesti potpune carinske i granične provjere za svu robu koja će nakon Brexita iz EU-a ulaziti u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Foto: Wikimedia/GOV.UK
  • 50
  • 6
  • 0

Velika Britanija je prije nekoliko dana napustila Europsku uniju, a njezin premijer Boris Johnson već je krenuo u planiranje novih trgovinskih strategija. Naime, kako piše telegraph.co.uk., u nastojanju da pojača pritisak na Europsku uniju u pregovorima o trgovini, Johnson se priprema uvesti potpune carinske i granične provjere za svu robu koja će nakon Brexita iz EU-a ulaziti u Ujedinjeno Kraljevstvo.

"Znam da ovu priliku možemo pretvoriti u veliki uspjeh i bez obzira na probleme u budućnosti, znam da ćemo uspjeti. Sada je vrijeme da se pomoću tih alata oslobodi puni potencijal ove sjajne zemlje i učini je još boljom", rekao je.

Brexit 5 puta veća prijetnja EU agraru od ruskih sankcija?!

Britanska je vlada već raspravljala o budućnosti trgovine, uključujući želju za učestvovanjem u sporazumu o slobodnoj trgovini Kanade s EU koji će zahtijevati provjere carina, propisa kao i sigurnosti proizvoda životinjskog i biljnog porijekla. Stvaranje čepova na kanalu La Manche kod Doverskih vrata i kašnjenje robe značilo bi manju dostupnost, kraći rok trajanja svježe robe te veće troškove proizvođača, čega su vlasti svjesne i smatraju da moraju naći neki bolji način za kontrolu robe od Johnsonove metode.


Tagovi

Velika Britanija Carine Brexit Boris Johnson Europska unija


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.