Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktorijada
  • 27.05.2023. 17:40
  • Zeničko-dobojski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Visoko

Uzavrela atmosfera na traktorijadi u Visokom: Ništa dobro je, vozi, je*o te...

Na traktorijadu je stiglo oko 100 traktorista iz cijele Bosne i Hercegovine, a u izvlačenju trupaca učestvovalo je njih 13.

Foto: Adi Pašalić
  • 414
  • 34
  • 0

Staro i mlado, veseli i ljuti, traktoristi i gledaoci - svi su se danas sjatili na sportski aerodrom Radovlje, nadomak Visokog, gdje se održava Traktorijada kod Mevleta.

Prvi je ovo događaj ovog tipa u gradiću smještenom u centralnom dijelu Bosne, pa su mnogi pohrlili iz znatiželje da svjedoče teferiču na kojem su glavne zvijede traktoristi. Trinaest njih je odmjerilo snage u izvlačenju trupaca obima kubik i po, 2,5 kubika te četiri i pet kubika. 

Na traktorijadu je stiglo oko 100 traktorista iz cijele Bosne i Hercegovine. Domaćin, Mevludin Smolo kaže da je i više nego zadovoljan posjetom i učesnicima, a svoje utiske sabirat će tek kad sve sretno isprati s terena.

Nikola Kusonjić osvojio čak tri pehara

Nikola Kusonjić osvojio je čak tri pehara i to za prva mjesta u navlačenju traktora, vuča trupaca 4 mi trupaca od 5 m3. Od sreće i ponosa nije stigao progovoriti, ali ćete svakako priču o njemu imati priliku čitati uskoro. 

Zvižduci i navijanje

Koliko je atmosfera na momente uzavirala pokazuje i snimak prilikom navlačenja traktora, na kojem se čuju zvižduci i ovacije publike, ali i dobacivanja nezadovoljnog gledaoca na sugeriranje voditelja takmičarima: "Ništa dobro je, vozi, je*o te, dobro je".

Pjevačica stigla na skuteru

Zanimljiv je bio i prizor kada pjevačica, zadužena za štimung posjetilaca, ali i učesnika nakon što završe takmičenja, stiže na skuteru, no sve se odigralo brzo, pa je ovaj momenat naš reporter nije stigao ovjekovječiti fotografijom. No, svakako smo provjerili atmosferu pod šatorom gdje su pristizale brojne narudžbe - za dedu, za nanu, za sina, maturante...

Uz muziku, ali i svježu janjetinu i piće mnogi će ovdje dočekati noć. Dio atmosfere pogledajte i u priloženoj galeriji. 


Fotoprilog


Tagovi

Traktorijada Mevludin Smolo Visoko


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.