Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traže berače
  • 30.07.2018. 13:30

Traže preko 100 berača mandarina i nude satnicu oko 6 KM

Na oglasima u BiH mnogobrojni vlasnici OPG-ova iz Hrvatske, ali i Srbije traže berače voća i povrća. Nude dobru zaradu, smještaj i hranu. Najčešće se traže berači malina, ali i drugog voća.

Foto: Bigstockphoto/sarymsakov
  • 3.056
  • 87
  • 0

Ljeto je vrijeme ubiranja plodova pa je tada poljoprivrednicima potrebno više radne snage. Ovih smo dana objavili kako voćari traže na hiljade radnika za berbu jabuka i krušaka. 

Dnevnica za berače jabuka do 40 KM, voćari traže hiljade radnika

Potraga za bh radnicima je i izvan granica naše zemlje. Tako je jedna kompanija iz Hrvatske na službenoj stranici Zavoda za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije objavila kako traži 130 berača mandarina. Mandarine bi se brale u Opuzenu, a sezonski posao bi trajao od 1. rujna do 1. prosinca 2018. godine. Berači bi osim mandarina radili u skladištu na poslovima pakiranja i distribucije mandarina.

Navedeno je kako je cijena satnice oko 6 KM, te kako je radnicima iz daleka osiguran prijevoz i smještaj.

I OPG-ovi iz Hrvatske i Srbije traže berače

Na oglasima u BiH mnogobrojni vlasnici OPG-ova iz Hrvatske, ali i Srbije traže berače voća i povrća. Nude dobru zaradu, smještaj i hranu. Najčešće se traže berači malina, ali i drugog voća.

"Traže se 3 radnice za rad na poljoprivrednom gospodarstvu (berba i sadnja voća i povrća) u Ražancu, okolica Zadra, Hrvatska. Početak rada odmah, potrebno barem neko radno iskustvo u berbi i sadnji. Smještaj osiguran, dnevni odmor i nedjelja slobodna, plaća i radni uvjeti odlični!", naveo je jedan vlasnik OPG-a u oglasu.

Rad bh. radnicima u Hrvatskoj nije nepoznat. Znali su za dnevnicu od 200 kuna (50 KM) ići brati mandarine u Opuzen, saditi salatu, ali i brati grožđe na Pelješcu.

I dok Hrvati traže radnike u BiH, hrvatske oglasnike su preplavili oglasi u kojima se traže berači u Njemačkoj. Osim berača traže se i radnici za posao na farmama. Obećana plaća iznosi od 1.200 do 2.000 eura. Čini se kako poslovica "trbuhom za kruhom" nikada neće nestati iz naroda. 


Tagovi

Traže berače Branje voća Dnevnica Smještaj Hrana Posao Mandarine


Autorica

Sanja Čović

Više [+]

Sanja je titulu magistra novinarstva stekla 2013. godine na mostarskom Sveučilištu. Već nekoliko godina radi na online portalima u BiH.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

51


Glasova: 22

Da 43,1%

Glasova: 22

Ne 43,1%

Glasova: 7

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 13,7%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]