Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Optužnica
  • 03.02.2023. 15:40

Teletina optužen za nezakonit uvoz konja

U slučaj su umiješani službenici UIO i Granične policine.

Foto: Depositphotos/mari_art
  • 167
  • 13
  • 0

Tužilaštvo BiH je 29. decembra podiglo optužnicu za nezakonit uvoz konja, izvještavaDepo . U njoj je navedeno da je Stevan Teletina u julu prošle godine pokušao da preko graničnog prelaza Vardište uveze dva rasna arapska konja bez potrebnih odobrenja.

Povrđena optužnica

Sud BiH potvrdio je optužnicu zbog nezakonitog uvoza konja protiv Milanka Obradovića i Nedžada Omerovića, zaposlenih u Upravi za indirektno oporezivanje UIO, Miroslava Bovana iz Granične policije i Stevana Teletine.

U optužnici se navodi da je Teletina stupio u kontakt s Obradovićem, koji je kao rukovodilac u Carinskom referatu iskoristio svoj položaj i uticaj na ostale optužene da se dozvoli uvoz bez potrebnih odobrenja i plaćanja carinskih dažbina. Za ovu koruptivnu uslugu Teletina je upravo Obradoviću dao 100 evra. Zbog tog se tereti da je kao službeno lice u institucijama BiH primio novac da u okviru svoje službe ne izvrši službenu radnju koju je morao. Time je počinio krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Bovanu, kao službenoom licu u institucijama BiH, se na teret stavlja da je ne izvršivši službene dužnosti, drugom omogućio pribavljanje imovinske koristi. Tako je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Omeroviću se na teret stavlja da je počinio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela ili počinioca jer kao službeno lice u institucijama BiH nije prijavio krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora pet godina ili teža kazna.

Teletinu tužilaštvo tereti za krivično djelo davanje dara i drugih oblika koristi jer je dao novac da službeno lice u institucijama BiH ne izvrši službenu radnju koju je morao izvršiti.


Tagovi

Sud BiH Nezakonit uvoz konja Arapski konji Mito i korupcija Stevan Teletina Optužnica


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste znali za ovaj recept? -Potočarka -Vrhovi mlade Koprive -Dve vrste Divljeg luka -Cvetovi Jagorčevine, Ljubičice, i Plućnjaka. -Sirće Trnjine, maslinovo ulje, so Biljke očistiti i oprati. Koprivu kratko popariti i iseckati. Poročark... Više [+]