Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FAZ
  • 05.01.2023. 13:30
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Mostar

Prijavite se za besplatnu školu rezidbe vinove loze i voćaka

Polaznici mogu biti svi koji žele obaviti kvalitetnu rezidbu u svom vrtu, vinogradu ili voćnjaku, ali i oni koji se istim poslovima žele baviti na većim površinama

Foto: Depositphotos/HappyLenses
  • 746
  • 212
  • 0

Federalni agromediteranski zavod iz Mostara i u ovoj godini nastavlja sa svojim aktivnostima, pa će tako dvanaesti put zaredom biti organizirana Zimska škola rezidbe vinove loze i voćaka. 

Škola je besplatna i namijenjena svima koji žele naučiti kako na kvalitetan način obaviti rezidbu vinove loze ili voćnih vrsta kao što su: masline, šipci, smokve, jabuke i trešnje. Polaznici mogu biti svi koji žele obaviti kvalitetnu rezidbu u svom vrtu, vinogradu ili voćnjaku, ali i oni koji se istim poslovima žele baviti na većim površinama, odnosno na plantažama.

"Škola je kao i dosadašnjih godina besplatna, odvijat će se u dva dijela, teorijskom i praktičnom, a polaznici će biti upoznati s općim principima rezidbe, rezidbom vinograda vinskih i stolnih sorti, kao i principima rezidbe voćaka", saopćeno je iz FAZ-a.

Praktična nastava

Budući da će se škola odvijati u dva dijela, praktični dio nastave će se odraditi na lokalitetu Buna na kojem se nalazi eksperimentalni poligon, kojeg čine: vinograd, voćnjak i maslinik. Zainteresirani polaznici koji žele sudjelovati mogu se prijaviti do 31. januara 2023. godine u Federalni agromediteranski zavod, Ulica Biskupa Čule 10, ili prijavu izvršiti telefonski na sljedeće brojeve: 036/335-053036/335-060036/ 335-064.

Nakon edukacije, polaznicima će biti uručena Priznanja o sudjelovanju.

"Ovom prilikom još se jednom pozivaju svi zainteresirani uzgajivači vinove loze i voćaka kao i hobisti da se prijave te nakon završetka škole budu bogatiji za nova i poučna iskustva. O datumu održavanja teorijskog i praktičnog dijela škole rezidbe će te biti upoznati nakon završetaka prijavnog roka kandidata, telefonskim putem", saopćeno je.


Tagovi

Rezidba Orezivanje Besplatna škola Federalni agromediteranski zavod Edukacija


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kabina više liči na Boing ili AirBus nego traktor