Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sporazum
  • 06.02.2017. 18:00

Poljoprivrednici obrtnici - sigurnija budućnost

Potpisan je Sporazum o suradnji između Udruženja poljoprivrednika FBiH i Obrtničke komore FBiH.

Foto: Facebook/Udruženje poljoprivrednika FBIH
  • 1.381
  • 178
  • 0

Udruženje poljoprivrednika FBiH je s Obrtničkom komorom FBiH potpisalo Sporazum o suradnji. Sporazum je potpisan u Sarajevu, a potpisali su ga predsjednik Komore Mensur Bektić i predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH Nedžad Bićo.

Zajednički projekti

Kako je rekao Bićo s Komorom već surađuju duže vrijeme, no sada su to ozvaničili i napravili par zajedničkih projekata.

"Napravili smo dogovor s jednom naftnom kompanijom da poljoprivrednici imaju jeftinije gorivo,. Oni će također ostvariti pogodnosti u BIHAMK-u i BH Telecomu. Kad tad poljoprivrednici će doći na nivo kad ne mogu više raditi, a onda treba mirovina, treba sve, Kad to uzmete u obzir registracija obrta ne košta puno, kao ni uplata doprinosa", rekao je Bićo za AgroKlub.ba.

Socijalno i mirovina za poljoprivrednike

U BiH je oko 500 poljoprivrednika ušlo u obrt, dok je u Europi to uobičajeno. Naime, u EU svaki poljoprivrednik je obrtnik. Poljoprivrednici obrtnici tako imaju pravo na mirovinu, socijalno osiguranje, te pravo na apliciranje za poticaje.

Obrtnička komora FBiH broj oko 50.000 članova iz svih obrta i zasigurno će njihov angažman pomoći boljem plasmanu poljoprivrednih proizvoda.

"Ovo je suradnja na obostrano zadovoljstvo, obrtnici trebaju nama, mi trebamo njima. Pošto se država slabo zauzima jedne za druge, mi smo povukli potez da pomognemo sami sebi", rekao je Bićo.

Foto: Facebook/Udruženje poljoprivrednika FBIH


Tagovi

Mirovine Poljoprivrednici Udruženje poljoprivrednika Nedžad Bićo Obrtnička komora BiH


Autorica

Sanja Čović

Više [+]

Sanja je titulu magistra novinarstva stekla 2013. godine na mostarskom Sveučilištu. Već nekoliko godina radi na online portalima u BiH.