Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjere Vlade
  • 28.09.2022. 10:30

Pašalić: Agrarni budžet RS za narednu godinu duplo veći

RS raspolaže dovoljnim količinama hrane i građani nemaju razloga za strah da bi moglo doći do većih nestašica na domaćem tržištu, rekao je ministar poljoprivrede

Foto: Facebook/Boris Pašalić
  • 86
  • 53
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić ocijenio je da su mjere koje su Vlada i resorno ministarstvo preduzeli subvencijama i poticajima omogućile da se poljoprivredna proizvodnja, uprkos negativnim kretanjima, zadrži na visokom nivou.

On kaže da je to RS omogućilo da raspolaže dovoljnim količinama hrane i da građani nemaju razloga za strah da bi moglo doći do većih nestašica na domaćem tržištu.

"Republika Srpska proizvodi dovoljne količine hrane, od mlijeka, krompira i pilećeg mesa do voća i povrća. Ima i pšenice ako bi se gledale samo potrebe Republike Srpske", rekao je Pašalić za Glas Srpske, prenosi Srna.

Podsjetio je kako će agrarni budžet za narednu godinu biti 150 miliona KM, što je dvostruko više od ovogodišnjeg. Dodao je i kako svake godine povećavaju agrarni budžet i trude se da domaće farmere održe što konkurentnijim na tržištu.

Kada je riječ o situaciji u šumarstvu, Pašalić je naveo da direktori moraju biti stručni i kvalitetni, te da gubici neće biti tolerirani.


Tagovi

Poljoprivreda Boris Pašalić Agrarni budžet Hrana Nestašica Farmeri


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.