Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 23.03.2023. 10:30

Otvoreno apliciranje za nabavku visokosteonih junica u dvije općine FBiH

Aplicirati za start pakete, koji će biti sufinansirani sredstvima IFAD-a, mogu poljoprivrednici iz Sanskog Mosta i Konjica.

Foto: Dušan Andrijašević (ilustracija)
  • 388
  • 58
  • 0

U okviru projekat razvoja ruralnih poduzeća i poljoprivrede Ured za koordinaciju projekata (PCU) pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva raspisao je javne pozive za nabavku visokosteonih junica.

Podobnim se smatraju svi poljoprivredni proizvođači (fizička lica) za koje se u postupku targetiranja utvrdi da spadaju u kategoriju siromašni ili granično siromašni, kako je definirano u tabeli:

Kategorija

Prosjek mjesečnih prihoda po glavi domaćinstva (KM)

Prosječna površina obradivog zemljišta (dunuma)

Siromašni

do 389

1 - 5 dunuma

Granično siromašni

390 - 500

5 - 15 dunuma

Nisu siromašni

više od 500

više od 15 dunuma

Projekat dodatno podržava učešće žena i mladih (do 35 godina starosti) s povećanim udjelom u sufinansiranju. Aplicirati za start pakete, koji će biti sufinansirani sredstvima IFAD-a, mogu poljoprivrednici iz Sanskog Mosta i Konjica.

Zainteresirani poljoprivredni proizvođači (fizička lica) s područja općine Sanski Most, u klasteru K-1, obrazac i anketni upitnik kojim se utvrđuje podobnost podnosioca prijave mogu preuzeti na adresi "Čapljanka" d.o.o., Aleja šehida br. 23, Sanski Most.

Poljoprivrednici s područja općine Konjic u klasteru K-2, prijavni obrazac i anketni upitnik mogu preuzeti na adresi "Maksumić-komerc" d.o.o., ul. Maršala Tita do 27 u Konjicu.

Na iste adrese je potrebno i dostaviti popunjenu dokumentaciju, lično ili putem preporučene pošte, najkasnije do 30. aprila ove godine.


Tagovi

Nabavka junica Visokosteone junice IFAD Poljoprivredni proizvođači Čapljanka Maksumić komerc Ured za koordinaciju projekata FMPVŠ


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.