Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nema interesa
  • 16.05.2022. 16:30

Odbijena inicijativa za formiranje državnog ministarstva poljoprivrede

Resorima poljoprivrede u našoj zemlji će i dalje upravljati 13 institucija, odnosno dva entitetska ministarstva, 10 kantonalnih i odjeljenje za poljoprivredu u Vladi Brčko distrikta

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 172
  • 38
  • 0

Bosna i Hercegovina u dogledno vrijeme neće dobiti resor poljoprivrede na državnom nivou. Iako se ova inicijativa pojavila pred gornjim, odnosno Domom naroda Parlamentarne skupštine BiH, interesa za njeno usvajanje nije bilo.

Prema upućenoj inicijativi, o kojoj su se delegati danas izjašnjavali, bilo je predviđeno da Vijeće ministara BiH, najkasnije u roku od 30 dana od dana dostavljanja ovog dokumenta u parlamentarnu proceduru, pripremi i uputi u proceduru prijedlog o formiranju ministarstva poljoprivrede BiH.

Za je glasalo samo pet delegata, dok se devet njih izjasnilo protiv.

Resorima poljoprivrede u našoj zemlji će i dalje upravljati 13 institucija, odnosno dva entitetska ministarstva, 10 kantonalnih i odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Vladi Brčko distrikta.

Formiranje krovnog ministarstva, čime bi se, pored ostalog, riješile i administrativne barijere poljoprivrednika koji žive u jednom, a obrađuju površine u drugom entitetu, zbog čega ostaju bez finansijske podrške, sačekat će neka druga vremena. 


Tagovi

Poljoprivreda Poljoprivrednici Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.