Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencija za proizvođače
  • 14.08.2023. 13:00

Novi javni konkurs za mađarsku mehanizaciju i opremu

Subvencije po korisniku su do 70 posto u vrijednosti nabavljene mašine ili priključka.

Foto: Depositphoto/simazoran
  • 480
  • 35
  • 0

Poljoprivredni proizvođači i prerađivači u Republici Srpskoj od danas do 14. oktobra 2023. moći će da se prijave na novi javni poziv Fondacije za održivi razvoj "Progresus" za dodjelu bespovratnih sredstava za nabavku mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje u okviru projekta podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Srpskoj.

Subvencija po korisniku je u minimalnom iznosu 2.500, a u maksimalnom iznosu do 25.000 evra ili do 70 posto vrijednosti nabavljene mašine ili priključka. To znači da je sopstveno učešće najmanje 30 posoto. Sopstveno učešće može se u potpunosti ili djelimično obezbijediti i iz kredita, pri čemu kredit mora biti odobren po osnovu ili za namjenu sopstvenog učešća u Javnom pozivu. Državna pomoć, pomoć republičkih organa i organizacija javne uprave, jedinica lokalne uprave i samouprave, pomoć obezbjeđena iz drugih međunarodnih grantova ili sličnih izvora nije prihvatljiv oblik sopstvenog učešća.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači i prerađivači mogu pronaći informacije o načinu podnošenja prijava i uslovima javnog poziva na sajtu www.forsrpska.org, a dodatne informacije mogu se dobiti u kancelarijama Fondacije, putem emeil-a info@forsrpska.org ili na broj telefona 051/264-820.


Tagovi

Javni poziv Nabavka poljoprivredne opreme Nabavka prerađivačke opreme Podrška Vlade Mađarske Fondacija Progresus


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.