Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Općina Bugojno
  • 19.09.2014. 16:00

Nova Strategija razvoja poljoprivrede

U novoj Strategiji razvoja poljoprivredne proizvodnje općine Bugojno, važnu ulogu ima sektor proizvodnje mlijeka i mesa, ali i uzgoj malina

Foto: depositphoto.com
  • 344
  • 32
  • 0

Prošlog tjedna je u Bugojnu u BiH održana Javna rasprava o Nacrtu Strategije razvoja poljoprivredne proizvodnje općine Bugojno za period 2014. - 2018. godine. U raspravi su sudjelovali poljoprivredni proizvođači, predstavnici udruženja i zemljoradničkih zadruga, političkih stranaka te resorne općinske službe. Prisutnima je Strategiju predstavio prof. dr Nezir Tanović s Agromediteranskog fakulteta u Mostaru, voditelj tima stručnjaka koji je sastavljao Strategiju.

U Općini Bugojno već su duže vrijeme svjesni potrebe za izradom takve strategije, a prošle godine donesena je i formalna odluka o izradi Strategije razvoja poljoprivredne proizvodnje općine Bugojno. Prije nego što je započela sama izrada, prof. Tanović se potrudio sa svojim suradnicima obići područja svih mjesnih zajednica kako bi iz prve ruke dobio informacije potrebne za što kvalitetniju Strategiju.

Područje proizvodnje mlijeka i mesa od iznimne je važnosti za razvoj poljoprivrede ovog kraja pa mu je i u Strategiji posvećena posebna pažnja. Dodatna potpora bit će pružena i razvoju uzgoja jagodičastog voća, posebice malina koje se ovdje tradicionalno uzgajaju.

Profesor Tanović je, kako prenosi portal hronika, naglasio važnost vlastite ekološke proizvodnje kako bi se izbjegla uvozna hrana upitne kvalitete. Iznio je i podatak o "uvozu 75 % hrane, najviše mesa 85 %, 30 % mlijeka, a uz to veliki problem je čak 55 % neobrađenih oranica".

Očekuje se da će Strategija razvoja poljoprivredne proizvodnje Općini Bugojno donijeti nova zapošljavanja te bolju ekonomsku situaciju općenito.

Foto: depositphoto.com; alexraths


Tagovi

Strategija razvoja Poljoprivredna proizvodnja Nezir Tanović Proizvođači Agromediteranski fakultet Proizvodnja mlijeka i mesa Ekološka proizvodnja Maline Uzgoj jagodičastog voća Razvoj Neobrađene oranice

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

64


Glasova: 28

Da 43,8%

Glasova: 25

Ne 39,1%

Glasova: 11

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 17,2%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas