Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Drugi pokušaj
  • 21.06.2024. 07:30

Niko ne želi kupiti poznatog proizvođača traktora - Ursus?!

Propao i drugi pokušaj javne prodaje. Povjeriocima nije stigla niti jedna ponuda za kupovinu!

Foto: Depositphotos/Baloncici
  • 214
  • 42
  • 0

U uredu stečajnog upravitelja Ursus SA u četvrtak su trebale biti otvorene koverte s ponudama za kupovinu imovine ovog poljskog proizvođača poljoprivrednih strojeva. No, nije se imalo šta otvoriti, javlja farmer.pl.

Tako je i druga javna prodaja okončana bez ponuda, saopćeno je iz ureda KGS Restrukturyzacje zaduženog za prodaju imovine.

Kako piše poljski WRP, na prvoj organiziranoj licitaciji cijena za cijelo poduzeće bila je 125 miliona zlota, odnosno 28,9 miliona eura, a na sadašnjem, drugom pokušaju, ona je smanjena na 99 miliona zlota (23,1 miliona eura).

Saga s prodajom Ursus SA u stečaju traje od početka 2024. Kako smo već pisali, legendarna poljska marka traktora, koja je godinama dominirala domaćom poljoprivredom, a strojevi bili distribuirani u više od 50 zemalja svijeta, našla se u finansijskim poteškoćama.

Ponuda o prodaji uključuje tri proizvodna pogona (Lublin, Dobre Miasto, Biedaszki Małe), prava na brend, dokumentaciju i svu fabričku opremu. Sada se nameće pitanje na koliko će još morati biti smanjena početna cijena da bi se javio investitor.

Prema pisanju Farmera, o sudbini kompanije odlučit će odbor povjerilaca. Postoji nekoliko opcija, uključujući smanjenje cijene ili prodaju imovine dio po dio - posebno nekretnine, posebno brend.


Tagovi

Ursus Traktor Prodaja imovine Prodaja brenda Poljski proizvođač Stečaj


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.