Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Presuda
  • 22.02.2024. 14:30

Mulo (88) zbog stoke ubio Sabriju: Osuđen na 10 godina

Nakon kraće rasprave zbog puštanja stoke na njegovo zemljište, Mula je hicima iz pištolja ubio Sabriju na današnji dan 2022. godine.

Foto: Depositphoto/merc67
  • 321
  • 16
  • 0

Mulo Elezović (88) nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od deset godina za ubistvo Sabrije Fazlovića u mjestu Islamovac kod Brčkog i nelegalno držanje veće količine municije i minsko-ekplozivnih sredstava. On je na današnji dan prije dvije godine hicima iz pištolja ubio Fazlovića.

Kako je precizirano optužnicom, Elezović je 22. februara 2022., ujutro oko 10 sati, u blizini svoje vikendice u Islamovcu, nakon kraće rasprave zbog puštanja stoke na njegovo zemljište, hicima iz pištolja više puta pogodio Sabriju u predjelu gornjeg dijela tijela. Najprije ga je s manje udaljenosti pogodio u ruku, a kad je oštećeni krenuo u bijeg, s još dva hica ga je pogodio u predjelu leđa.

Zadobivši ustrelnu i postrelnu ranu grudnog koša i gornjeg dijela trbuha Fazlović je pao, te preminuo zbog unutrašnjeg krvarenja, a Elezović se ubrzo predao.

Prethodno su mu utvrđene pojedinačne kazne zatvora od devet godina i tri mjeseca za ubistvo i godinu za nedozvoljeno držanje oružja. Istovremeno, sud je optuženom produžio ranije izrečene mjere zabrane izrekavši mu, pored toga, i mjeru sigurnosti oduzimanja municije i minskoekplozivnih sredstava privremeno oduzetih u istrazi.

Jednako kao i Tužilaštvo, optuženi presudu može pobijati žalbom, a da li će koristiti ovo pravo Tužilaštvo će odlučiti po prijemu pisanog otpravka današnje presude s njenim cjelovitim obrazloženjem.


Tagovi

Presuda Brčko distrikt Stoka Mula Elezović Sabrija Fazlović


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nevjerovatan gest Milave dok je ručala sa prijateljicama zapalio internet. Prvo je pomela svu silažu sa svoje desne strane, pa je onda napala lijevu gomilu.