Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađe
  • 07.12.2022. 13:30

Lopovi u akciji: Kod nas kradu rakiju i hrast, u susjedstvu suncokret

Iz podrumskih prostorija kuće u Prijedoru, otuđena za sada neutvrđena količina alkoholnog pića - rakije

Foto: Depositphotos/Corepics (ilustracija)
  • 120
  • 44
  • 0

Policijskoj upravi Prijedor prijavljeno je da je u mjestu Busnovi izvršeno krivično djelo teška krađa. Naime, iz podrumskih prostorija kuće oštećenog lica, lopov je otuđio za sada neutvrđenu količinu alkoholnog pića - rakije. Kradljivac još uvijek nije pronađen, a iz policije navde kako rade na rasvjetljavanju ovog djela. 

Istovremeno, sumnja se da je jedan lopov posjetio i kuću u mjestu Vlaškovci u Kozarskoj Dubici, ali ništa nije otuđio. Potom se udaljio u nepoznatom pravcu, ali se ova "posjeta" evidentira kao krivično djelo teška krađa u pokušaju. 

A, Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini dostavljen je izvještaj o postojanju osnova sumnje da je P.Đ. počinio šumsku krađu. Osumnjičeni je tokom septembra 2022. godine u šumi oštećenog koja se nalazi u mjestu Batković, oborio i otuđio četiri stabla hrasta.

Hapšenje u Srbiji

No, sve su to za sada male krađe u odnosu na djelo otkriveno u susjednoj Srbiji. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu, po nalogu osnovnog javnog tužioca, uhapsili su pet osoba zbog sumnje na krađu u saučesništvu te dvije osobe zbog prikrivanja.

Odgovorno lice preduzeća za prevoz robe N. G, kao i četvorica vozača ovog preduzeća M. Š, V. Ž, J. T. i G. R. su, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru, iz skladišta jedne firme u Zrenjaninu, za dva dana, ukrali 26,5 tona suncokreta, čija se vrijednost procjenjuje na više od 27.700 KM (1.700.000 dinara).

Oni se sumnjiče da su krađu počinili tako što su prilikom mjerenja suncokreta, putem skrivenog elektronskog uređaja, namjestili da vaga pokaže manju težinu od prave.


Povezana biljna vrsta

Suncokret

Suncokret

Sinonim: - | Engleski naziv: Sunflower | Latinski naziv: Helianthus annuus L.

Suncokret potječe iz Amerike (Meksiko, Peru). Najprije je uzgajan kao ukrasna biljka, sjeme je korišteno za prehranu ptica, a ljudi su jeli jezgru iz sjemena. 1840. godine je prvi... Više [+]

Tagovi

Krađa Rakija Suncokret Prijedor Kozarska dubica Šumska krađa


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.