Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vlada FBiH
  • 28.04.2023. 17:35

Kemal Hrnjić je novi ministar poljoprivrede u FBiH

Po zanimanju je diplomirani ekonomista, menadžer za mala i srednja poduzeća, a bio je i generalni direktor mljekare "Meggle"

Foto: Facebook/Kemal Hrnjić
  • 977
  • 82
  • 0

Federacija Bosne i Hercegovine danas je dobila novu Vladu na čelu s premijerom Nerminom Nikšićem, a resor poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, u novom sazivu izvršne vlasti ovog bh. entiteta povjeren je Kemalu Hrnjiću

Ovaj Bišćanin je po zanimanju diplomirani ekonomista, menadžer za mala i srednja poduzeća, a bio je i generalni direktor mljekare "Meggle". 

Dobitnik je različitih priznanja za doprinos razvoju društvene zajednice, tako je 2014. godine ponio priznanje Evropski privredni menadžer u BiH, a pet godina kasnije Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini BiH dodijelio mu je Zahvalnicu za doprinos u kreiranju i jačanju socijalnog dijaloga. Povelju Grada Bihaća dobio je 2020. godine. 

Do imenovanja je došlo nakon nove odluke visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, kojom je deblokiran izbor Vlade FBiH. Podsjetimo, stari saziv bio je na vlasti osam godina, četiri redovnog i četiri godine tehničkog mandata, a resorom poljoprivrede upravljao je Šemsudin Dedić. 


Tagovi

Ministar poljoprivrede Kemal Hrnjić Nova Vlada FBiH Imenovanje Novi ministar FMPVŠ


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.