Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • John Deere
  • 08.05.2023. 18:00

John Deere omogućio da se podaci o prohodima mogu proslijeđivati između različitih mašina

Sada se podaci o voznim trakama mogu prosljeđivati između različitih mašina, kao što su traktori, kombajni, krmni kombajni i svih drugih za koje je to bitno.

Foto: John Deere
  • 42
  • 25
  • 0

John Deere je omogućio važnu funkciju upravljanja na svojim traktorima i kombajnima. Kako ističu, sada se može koristiti bez dodatnih troškova.

Šta Data Sync može učiniti?

Takozvano otključavanje funkcije prohoda na gusjenicama utiče na sve one koji koriste AutoTrac navođenje na više John Deere mašina. Ranije su linije kojima se stroj kretao mogli biti sačuvani direktno na traktoru, ili poslani na terminal zajedno sa granicama polja i nalozima. To znači, ako su tragovi sjetve bili sačuvani na traktoru, tada su morali biti ručno učitani na drugi, kako bi se mogli koristiti.

Istina, u nekim slučajevima nije bitno da mehanizacija ide po već napravljenim linijama, čak je i poželjno da se poljoprivredni radovi obavljaju po različitim kolotrazima. Međutim, oni poput đubrenja tečnim stajnjakom strip-till metodom, sjetva kukuruza i naknadno okopavanje upravo to zahtijevaju.

Šta je potrebno za korištenje?

Podaci o voznim trakama mogu se prosljeđivati između različitih mašina, kako što su traktori, kombajni, krmni kombajni i svih drugih za koje je to bitno. Ono što je potrebno je JDLink i nalog na njihovom online portalu OperationCenter

Biće potrebno ispuniti određene tehničke zahtjeve i obezbijediti John Deere Display Gen 4 ili novi G5, jer su za DataSync neophodna dva procesora s 4600 CommandCenter. Zatim 4G MTG modem, JDLink veza, verzija softvera 22-2 ili novija, a preporučuju najmanje 22-3. 


Tagovi

John Deere AutoTrac navođenje Data Sync podaci Funkcija tragova John Deere Pamćenje prohoda


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete