Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda Bjelorusije
  • 04.10.2022. 15:00

I Lukašenko mobilizira: Učenici, radnici i službenici moraju pomoći poljoprivrednicima

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko vidi veliku priliku za poljoprivredu svoje zemlje. Smatra da svi trebaju pomoći u poljoprivrednim radovima ove jeseni

Foto: Depositphotos/NetPix
  • 126
  • 68
  • 0

Treba na vrijeme završiti poljoprivredne radove, a u tu svrhu se mogu uključiti i učenici, i tako pomoći poljoprivrednicima, izjavio je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko, piše Belta.

Smatra kako su ove godine uvjeti za izvoz prehrambenih proizvoda vrlo povoljni. S njim se slaže i ministar poljoprivrede i hrane, Leonid Zayats. "Otvorilo se golemo tržište za poljoprivredu i poduzetništvo. Sve možemo prodati u Rusiji i Kini", vidi priliku otkrivši kako su te dvije zemlje spremne kupiti dvostruko više bjeloruskih proizvoda. 

"Možemo udvostručiti proizvodnju, i sve to prodati po dobrim cijenama. Ne očekujemo nikakve probleme u poljoprivredi", zaključio je Lukašenko uz poruku da se nemaju što izgovarati na sankcije, rat ili nešto drugo. Pozvao je lokalne vlasti da na vrijeme završe jesensku sjetvu i pripreme za proljetnu. Također, i da sa žetva i berba, posebno krompira, šećerne repe i kukuruza završi na vrijeme. 

Odgojiti djecu na pravi način?

"Mobilizirajte sve!", zatražio je ovaj kontroverzni političar pojasnivši da tu ne misli samo na radnike poljoprivrednih poduzeća nego, ako treba, u taj posao treba uključiti i školarce

No, nekim obrazovnim ustanovama ovo baš nije najbolje "sjelo". Ima Lukašenko poruku i za njih: "Ne mogu zamisliti ništa smješnije. Trudimo se naše školarce odgojiti na pravi način. Pukom pričom to nećemo uspjeti", rekao je. 

Podsjetio je i na iskustva prethodnih generacija kada su tinejdžeri i mladi pomagali poljoprivrednim poduzećima u radovima na polju. Smatra kako je to bilo dobro za njih, učilo ih marljivom i timskom radu. Kaže i kako postoje kompanije koje su spremne dobro platiti takvu pomoć. 

I službenike na njive

"Rad od 5-6 sati dnevno održat će djecu u dobroj formi i usrećiti roditelje. Svi smo to radili. Zato treba mobilizirati učenike, radnike, službenike i sve druge da pomognu poljoprivrednicima", poručio je. 

Lukašenko cijepa drva - "pomaže" evropskoj braći

Osim toga, podsjetio je da treba deponirati dovoljno proizvoda u stabilizacijske fondove kako bi domaće povrće potrajalo do sljedeće sezone, a cijene krompira, cvekle, mrkve i drugog, ne bi eksponencijalno rasle. "Što se tiče robe iz uvoza, za nju ćemo riješiti cijene. Najvažnije je držati cijene vlastitih proizvoda pod kontrolom", rekao je.


Tagovi

Aleksandar Lukašenko Mobilizacija Učenici u berbi Pomoć poljoprivrednicima


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas