Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sufinansiranje
  • 29.10.2020. 15:45

Dodjela 25 plastenika, sa pratećom opremom i sadnim materijalom

Popunjene zahtjeve, sa traženom dokumentacijom, u zapečaćenoj koverti, neophodno je dostaviti najkasnije do 16. novembra 2020. godine u Centar za pružanje usluga građanima Opštinske uprave Srbac.

Foto: Julijana El Omari
  • 357
  • 32
  • 1

Načelnik opštine Srbac, Mlađan Dragosavljević, raspisao je Javni poziv za dodjelu plastenika sa pratećom opremom i sadnim materijalom, kao dio projekta "Razvoj plasteničke proizvodnje na području opštine Srbac" u skladu sa Ugovorom zaključenim između Fonda za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske i ove lokalne samouprave, stoji na zvaničnoj stranici opštine.

Predmet konkursa je ostvarivanje prava na dodjelu ukupno 25 paketa za podnosioce zahtjeva. Jedan paket sadrži plastenik površine 100 metara kvadratnih, koji je prekriven folijom i sa opcijom bočnog provjetravanja. Takođe, tu spada i sistem za navodnjavanje, kao i pripadajuća bačva sa postoljem i sadni materijal za pokretanje plasteničke proizvodnje. 

Kompletan tekst konkursa, sa potrebnim dokumentima možete preuzeti ispod teksta

Pravo da se prijavi ima svo punoljetno stanovništvo, sa prebivalištem na teritoriji opštine Srbac, čija je namjera baviti se plasteničkom proizvodnjom. Potencijalni korisnik plastenika mora raspolagati odgovarajućim zemljištem, koje je pogodno za podizanje konstrukcije, na jedan od navedenih načina:

  • posjeduje vlastitu zemlju;
  • zemljište je u vlasništvu članova njegovog zajedničkog domaćinstva ili
  • tlo mu je ustupljeno na korištenje ili u zakup.

Koji se uslovi moraju ispuniti ?

Poljoprivredna djelatnost trebalo bi biti registrovana ili da je podnosilac zahtjeva saglasan da će prije dodjele plastenika i potrebne opreme registrovati svoju proizvodnju. Registrovana mora biti najmanje tri godine, od dana zaključivanja Ugovora o podjeli objekata, opreme i sadnog materijala, sa lokalnom samoupravom. 

Takođe korisnik treba da je saglasan da će sufinansirati nabavku plastenika u iznosu od 400 KM. Ovaj kriterij ne važi na poljoprivrednike koji dostave dokaz o nezaposlenosti iz Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske. 

Zemljište na kom će se montirati konstrukcija mora biti adekvatno pripremljeno, sa obezbjeđenim cementom i šljunkom za betonske stope. 

Popunjene zahtjeve, sa traženom dokumentacijom, u zapečaćenoj koverti, neophodno je dostaviti najkasnije do 16. novembra 2020. godine u Centar za pružanje usluga građanima Opštinske uprave Srbac. Sve nepotpune prijave , podnesene izvan precizirane forme i roka, neće se uzeti u razmatranje. 

Cilj - razvoj uzgoja povrća

Ugovor o dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava za razvoj plasteničke proizvodnje u ovoj opštini potpisao je 3. avgusta 2020. načelnik, sa predstavnicima Fonda za razvoj i zapošljavanje, kojim upravlja Investiciono - razvojna banka RS.

Riječ je o subvencijama iz Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u RS u 2019/2020. godini. Vrijednost projekta iznosi 76 hiljada KM, od čega će bespovratna podrška iznositi 53.196 KM a ostatak će sufinasirati korisnici projekta.

Time će biti nastavljena tradicija stvaranja što boljih uslova za razvoj uzgoja povrća na teritoriji ove opštine jer su u toku ove godine već dodijeljena 92 plastenika u vrijednosti od 250 hiljada KM za socijalno ranjive kategorije društva, mlade do 35 godina starosti i žene svih starosnih dobi.


Dokumenti


Tagovi

Javni poziv Plastenička proizvodnja Uzgoj povrća Registrovana proizvodnja Mlađan Dragosavljević Dodjela plastenika Bespovratna sredstva Sufinansiranje


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas