Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sastanak u Vladi FBiH
  • 17.05.2022. 10:30

Dedić i Butković razgovarali o unapređenju saradnje

Sastanak je bio prilika da se razgovara o aktuelnim pitanjima iz oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja i prehrambene industrije te da se definiše i unaprijedi buduća saradnja ministarstva i ureda

Foto: FMPVŠ
  • 17
  • 1
  • 0

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić održao je sastanak s novoimenovanim direktorom Ureda za harmonizaciju i koordinaciju sistema plaćanja u poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju Bosne i Hercegovine, Jakubom Butkovićem i njegovim zamjenikim Denisom Petrićem.

Sastanak je bio prilika da se razgovara o aktuelnim pitanjima iz oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja i prehrambene industrije te da se definiše i unaprijedi buduća saradnja ovog ministarstva i ureda.

"Cijenimo da je za poljoprivredne proizvođače u FBiH usklađenost mjera podrške u sektoru poljoprivrede i ruralnog razvoja u Bosni i Hercegovini sa mjerama CAP-a, zajedničke poljoprivredne politike u EU, od velike važnosti i mi ćemo s predstavnicima ovog ureda nastaviti razvijati do sada uspostavljenu saradnju", kazao je Dedić nakon sastanka.

Ured za harmonizaciju i koordinaciju sistema plaćanja djeluje u okviru Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i uspostavljen je s ciljem osiguranja transparentnosti i koordinacije sistema plaćanja u BiH i u svrhu podrške mjerama politike te postepenog prilagođavanja sistema plaćanja sa sistemom Evropske unije.


Tagovi

Poljoprivreda Federalno ministarstvo poljoprivrede Šemsudin Dedić Jakub Butković Denis Petrić


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Koliko BiH treba poljoprivrednih fakulteta?

120


Glasova: 49

Jedan 40,8%

Glasova: 39

Tri 32,5%

Glasova: 11

Sedam 9,2%

Glasova: 21

Nijedan 17,5%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

IMA LI VISOKO PIRAMIDE ILI NE? Danas sam napravila mali izlet u Arheološki park Ravne.Nekada je to bilo obližnje izletište na koje su rado išli Visočani.Po kategorizaciji parkova je to bila park-šuma i bila u programu održavanja kao i grads... Više [+]