Pretraga tekstova
Zašto su jaja visokovrijedna namirnica?
Danas, 13. oktobra, se obilježava Svjetski dan jaja, a ove godine tema je "Jaja za zdravu budućnost". Odaje se počast izuzetno raznovrsnoj i visoko hranljivoj namirnici, doprinos globalnoj potrošnji hrane i opštem blagostanju. Ona su dio uravnotežene ishrane.
Entuzijasti širom svijeta obilježavaju ovaj dan drugog petka u oktobru svake godine, a datira iz 1996. kada ga je ustanovila International Egg Commision. Cilj je bio da se podigne svijest o vrijednosti jaja i podstakne njihova konzumacija kao izvora visokokvalitetnih proteina, esencijalnih vitamina i minerala.
Zimske nosilje moraju biti "fit" jer debele koke ne nose jaja?
Naglašava se širok spektar jedinstvenih nutritivnih prednosti koje donose ljudskom zdravlju i kako doprinose u borbi protiv uobičajenih nedostataka nutrijenata, što na kraju doprinosi zdravoj budućnosti za sve. Prošle godine ovaj dan je obilježen u više od 100 država.
International Egg Commision je navela brojne prednosti konzumacije jaja:
Tagovi
Jaje Svjetski dan jaja Jajaj za zdravu budućnost Proslava dana jaja
Autorica
Više [+]
Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Prokosko jezero Bosanski biser, moment kada jednostavno kazes to je ta fotografija 😇 #RuralFoto #Priroda