Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Saopćio ministar
  • 17.10.2023. 16:30

BiH želi slati kruške i jabuke u Rusiju, a uvoziti proizvode životinjskog porijekla?

Oglasio se bh. ministar vanjske trgovine - sprema delegaciju za posjetu Rusiji, kako bi se saradnja ostvarila što prije.

Foto: Instagram/Staša Košarac
  • 82
  • 43
  • 0

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Staša Košarac, razgovarao je sa čelnikom Federalne agencije za tehničko reguliranje i mjeriteljstvo pri Ministarstvu industrije i trgovine Rusije, Antonom Šalajevom, o unapređenju vanjskotrgovinske razmjene dvije zemlje.

Kako je saopćio, fokus razgovora bio je na otklanjanju prepreka za izvoz krušaka i jabuka na tržište Rusije, kao i o zainteresovanosti ruskih kompanija za izvoz proizvoda životinjskog porijekla na tržište u BiH.

"U Moskvi sam takođe inicirao susret predstavnika Ureda za veterinarstvo i Uprave za zaštitu zdravlja bilja sa ruskim kolegama kako bismo detaljno razmotrili otvorena pitanja i usaglasili jednake procedure za odobravanje izvoznih objekata, što je ruska strana i prihvatila", objavio je Košarac na društvenoj mreži Instagram.

Državni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa informirao je svog pomoćnika Slobodana Cvijanovića i direktora Uprave za zaštitu zdravlja bilja Predraga Јovića, kako je dogovoreno da posjeta Rusiji bude realizovana u što skorijem roku.


Tagovi

Izvoz jabuka Izvoz krušaka Izvoz u Rusiju Robna razmjena s Rusijom Staša Košarac Anton Šalajev Uvoz iz Rusije


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.