Pretraga tekstova
Od marta do oktobra posjetitelji za 19 eura mogu razgledavati polje vinogradskih puževa i saznati više o uzgoju i preradi.
Nekada su puževi u austrijskoj kuhinji bili omiljen specijalitet, a Beč se u 18. stoljeću smatrao apsolutnom prijestolnicom puževa. U samom centru grada iza Petrove crkve nalazila se čak i tržnica puževa, gdje su se mogli kupiti puževi pripremljeni na različite načine.
Inovativni mladi poljoprivrednik iz Beča Andreas Gugumuck ovu je tradiciju ponovo oživio i već nekoliko godina u 10. bečkom okrugu uzgaja vinogradske puževe. Specijaliteti od puževa se pored odabranih vrhunskih restorana koje Gugumuck opskrbljuje mogu konzumirati u i bistrou imanja s pogledom na polje puževa. Domaćin goste pri tom osobno prati tijekom šest sljedova koje poslužuje šef kuhinje, saznajemo iz Inozemnog ureda Grada Beča.
Od marta do oktobra posjetitelji mogu razgledavati polje puževa i saznati više o uzgoju i preradi vinogradskih puževa. Razgledanje uzgajališta po osobi košta 19 eura uključujući i kušanje gratiniranih vinskih puževa uz čašu vina ili bezalkoholno piće. A oni koji i se i sami žele iskušati u uzgoju puževa mogu se prijaviti na neki od seminara koje Gugumuck redovito organizira.
Povezana stočna vrsta
Uzgoj malih životinja u BiH ima dugu tradiciju sa prvim formiranim i registrovanim udruženjem 1929.godine u Sarajevu. Posebno se ističe oblast peradarstva, golubarstva... Više [+]
Tagovi
Vinogradski puževi Andreas Gugumuck Uzgoj puževa Beč Prijestolnica
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ječam u vodi, ako se voda brzo ne povuče iz usjeva pitanje kako će dalje teći njihov razvoj i da li će upšte