Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kako odabrati sustav za navodnjavanje?

Ekstremne vremenske prilike sve su češće. U vrijeme klimatskih promjena, navodnjavanje je ključna osnova za osiguranje opskrbe hranom. Duga sušna razdoblja praćena razdobljima s ogromnim količinama kiše tlo i biljke ne mogu apsorbirati. Jedino rješenje je pametno navodnjavanje.

Osim ekstremnih vremenskih uvjeta, postoje i mnogi drugi razlozi za kupnju sustava za navodnjavanje. Navodnjavanje povećava produktivnosti, posebno ako je prostor mali te pomaže biljke zaštititi od stresa. Uostalom, nedostatak vode predstavlja stres za bilo koji usjev. Rezultat je značajno smanjenje udjela škroba i energije kao i prinosa. To se može spriječiti pažljivo osmišljenim sustavom za navodnjavanje.

Inteligentno navodnjavanje osnova je za pouzdanu žetvu i optimalan prinos. Rješenja tvrtke BAUER rezultat su preko 90 godina iskustva, stručnosti i inovacija.

Inovativan i pouzdan - BAUER RAINSTAR 

S izumom RAINSTAR-a prije više od pola stoljeća, BAUER je napravio revoluciju u svijetu navodnjavanja. Od tada se puno toga dogodilo. BAUER nije spavao na lovorikama, već je neprestano radio na daljnjem razvoju sustava za navodnjavanje kolutom crijeva.

Kroz inovacije poput uvođenja turbinske tehnologije ili proizvodnje vlastitih mjenjača, uspjeli su dodatno proširiti vodstvo u cijelom svijetu. Desetljeća iskustva na tom području dovela su do novih tehnologija i do današnje široko razgranate obitelji BAUER RAINSTAR.

BAUER tifoni s kolutom za crijevo jednostavni su za rukovanje i imaju robusnu konstrukciju i dug životni vijek, čak i u najtežim uvjetima. Među 100 modela u ponudi svatko će pronaći pravo rješenje.

Moderno navodnjavanje zahtijeva pouzdane, precizne sustave upravljanja. Elektronika za navodnjavanje iz BAUER-a vrhunska je i omogućuje preciznu kontrolu padalina i pouzdan nadzor stroja. To jamči minimalnu potrošnju vode i energije uz maksimalnu učinkovitost u isto vrijeme.

BAUER okretni i linearni sustavi  - inteligentna i robusna rješenja

Velika poljoprivredna zemljišta postavljaju visoke zahtjeve pred svaki sustav navodnjavanja. Različiti tereni kao i strukture tla, usjevi te iznad svega uvjeti vjetra mogu značajno utjecati na učinkovitost i profitabilnost.

BAUER ovim izazovima odgovara s inteligentnim i posebno robusnim rješenjima. Na primjer, s GPS-kontroliranim okretnim sustavima koji se savršeno prilagođavaju promjenjivim uvjetima. Precizna kontrola poravnanja i visokokvalitetna tehnologija osiguravaju savršeno funkcioniranje. Širok međuosovinski razmak također pruža veću stabilnost pri jakim vjetrovima i osigurava ravnomjerno navodnjavanje čak i pod najtežim uvjetima.

Stožerni i linearni sustavi impresioniraju jednoličnom veličinom kapljica i uravnoteženom raspodjelom vode: voda se pravilno raspoređuje po cijeloj površini polja i može prodrijeti duboko do korijena biljaka. Navodnjavanje blizu tla izbjegava stvaranje lokvi i stvara optimalne uvjete za nesmetan rast i pouzdanu žetvu.

Tlak potreban za rad sustava izravno je povezan s učinkovitošću sustava za navodnjavanje. Uz niskotlačne sustave za navodnjavanje, optimalne količine vode mogu se rasporediti po polju vrlo isplativo. BAUER sustavi rade s izuzetno visokom pouzdanošću i na njih ne utječu vanjski čimbenici kao što su tlo, klima ili usjevi.

Želite saznati više?

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na 042 209 201 ili na prodaja@grapak.com ili nas posjetite u našim poslovnicama:

  • PSC Varaždin – M. Schlengera 5, G. Kneginec, 42202 Turčin
  • PSC Osijek – Ul. Jablanova 44, 31000 Osijek

foto: Bauer GmbH