Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Lianabel je sorta #salate batavie vrlo dobro poznata našim proizvođačima u regiji, izuzetno zahvalna s velikom fleksibilnošću uzgoja. Veoma je tolerantna na pojavu rubne paleži i procvjetavanje. Glavice su kompaktne, atraktivnog dna i lako se slažu u gajbe. Lagana je za branje, uz vrlo malo otpada, a odlična je za kilsku i prodaju na komad. Izuzetno brzo dostiže 250 gr, a može narasti i više od 1000 gr. Optimalni sklop sadnje je 12-14 biljaka/m2. Pogodna je za sadnju kroz cijelu godinu. Visoko je otporna na plamenjaču (Bl:16-36EU), ribizlinu uš i virus mozaika salate. Srednje je otporna na fuzarijsko venuće te na virus mozaika salate.

-------------

Bejo je vodeća firma u oplemenjivanju, proizvodnji i prodaji sjemena povrća. U ponudi imamo sjeme 50 povrtarskih kultura i više od 1200 varijeteta. Pogoni u više od trideset zemalja čine nas međunarodnom porodičnom firmom. Naših 1900 zaposlenih predano radi na razvijanju najboljih varijeteta povrća. Zajedno s našim kupcima i partnerima aktivno istražujemo tržišne prilike i inovativne metode istraživanja. Ostajemo blisko povezani s prirodom kako bismo razvili najbolje sjeme povrća i omogućili proizvođačima širom svijeta berbu zdravih, ukusom bogatih varijeteta u kojima će potrošači uživati i danas i za pedeset godina.

Prepoznali smo sve veću potražnju za visokokvalitetnim sjemenom i na amaterskom tržištu, te smo odlučili i ovom segmentu proizvođača povrća omogućiti sjetvu vrhunskog sjemena. Iz tog razloga već godinama sarađujemo sa firmom Poljovrt d.o.o., koja dio našeg asortimana pakuje u mala hobi pakovanja. Za Vas smo pripremili 3 poznata varijeteta koji su već godinama zastupljeni u profesionalnoj proizvodnji u Bosni i Hercegovini i regiji. Varijetete koje poklanjamo, takođe možete naći i u prodaji u poljoprivrednim apotekama firme GOLIĆ TRADE d.o.o. koja je uvoznik i distributer Bejo sjemena za Bosnu i Hercegovinu.