Lianabel je sorta #salate batavie vrlo dobro poznata našim proizvođačima u Hrvatskoj i regiji, izuzetno zahvalna s velikom fleksibilnošću uzgoja. Iznimno je tolerantna na pojavu rubne paleži i procvjetavanje.

Glavice su kompaktne, atraktivnog dna i lako se slažu u gajbe. Lagana je za branje, uz vrlo malo otpada, a odlična je za komadnu i kilsku prodaju. Izuzetno brzo doseže 250 gr, a može narasti i više od 1000 gr. Optimalni sklop sadnje je 12-14 biljaka/m2. Pogodna je za sadnju kroz cijelu godinu. Visoko je otporna na plamenjaču (Bl:16-36EU), riblizlinu uš i virus mozaika salate. Srednje je otporna na fuzarijsko venuće te na virus mozaika salate.

-------------

Bejo je vodeća tvrtka u oplemenjivanju, proizvodnji i prodaji sjemena povrća. U ponudi imamo sjeme 50 povrtnih kultura i više od 1200 varijeteta. Pogoni u više od trideset zemalja čine nas međunarodnom obiteljskom tvrtkom. Naših 1900 zaposlenika predano radi na razvijanju najboljih varijeteta povrća.

Zajedno s našim kupcima i partnerima aktivno istražujemo tržišne prilike i inovativne metode
istraživanja. Ostajemo blisko povezani s prirodom kako bismo razvili najbolje sjeme povrća i
omogućili proizvođačima diljem svijeta berbu zdravih, okusom bogatih varijeteta u kojima će
potrošači uživati i danas i za pedeset godina.

Prepoznali smo sve veću potražnju za visokokvalitetnim sjemenom i na amaterskom tržištu, te smo odlučili i ovom segmentu proizvođača povrća omogućiti sjetvu vrhunskog sjemenja. Iz tog razloga već godinama surađujemo s tvrtkom Poljovrt d.o.o., koja dio našeg asortimana pakira u mala hobi pakiranja.

Za Vas smo pripremili provjerene varijetete koji su već godinama zastupljeni u profesionalnoj proizvodnji, a koje možete naći i u prodaji u poljoprivrednim apotekama i vrtnim centrima diljem zemlje.