Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

KAKO SU KRAJIŠKI MALINARI U ISTOJ SEZONI DVA PUTA PREVARENI

U 2017. godini koja je bila najpogubnija za proizvođače jagodičarskog voća u BiH, dodatno je pogodila određen broj proizvođača malina sa područja općina Bosanska Krupa, Bužim i Cazin jer su isti prevareni od strane firme ETQAN" D.O.O. Sanski Most sa kojom su potpisali ugovor o otkupu maline.
Ugovorom je dogovorena akontativna cijena maline 1.5 KM, a razlika bi se isplatila po formiranju tržišne cijene maline.
Firma ETQAN" D.O.O. Sanski Most, je nakon formiranja tržišne cijene maline koperantima sa područja općina Sanski Most, Ključ i Prijedor isplatila razliku do konačne cijene maline i do 1.9 KM, zavisno od sorte, dok su koperanti sa područja općina Bosanska Krupa, Bužim i Cazin ostali neisplaćeni, odnosno za navedene koperante je otkupna cijena ostala 1.5 KM.
Kako saznajemo da je na području općina Bosanska Krupa, Bužim i Cazin, u ime firme ETQAN" D.O.O. Sanski Most, sve poslove oko otkupa i skladištenja, kao posrednik obavljala firma Una Fruit iz Bosanske Krupe, gdje se je navodno na kraju sezone pojavio manjak otkupljene količine maline oko 50 tona, tako da su navedene firme iznašle kompromisno rješenje i navedenu razliku od 50 tona, sanirali na štetu proizvođača sa područja općina Bosanska Krupa, Bužim i Cazin.
Ko bi se tome nadao od firme ETQAN" D.O.O. Sanski Most, koji su u mjesecu juni burno reagovali pismenim saopćenjem, na konačnu okupnu cijenu maline u iznosu od 1.5 KM, sa kojom su izašli hladnjačari, otkupljivači maline i drugog jagodičastog voća u BiH.
Važno obavještenje firme "ETQAN" D.O.O. Sanski Most od 30 juna 2017. godine;

Poštovani kooperanti imajući u vidu jučerašnje objavljivanje pojedinih hladnjačara otkupljivača maline i drugog jagodičastog voća u BiH o konačnoj okupnoj cijeni maline u iznosu od 1.5 KM firma "ETQAN" D.O.O. Sanski Most objavljuje slijedeće;
1. Mi kao otkupljivači maline odričemo se od stavova i zaključaka o otkupnoj cijeni maline za 2017 godinu "udruženja hladnjačar