Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Prvi put u BiH: studentsko takmičenje u berbi kukuruza

Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu sa studentskom asocijacijom krajem ovoga mjeseca organizuje prvo takmičenje u spretnosti i brzini branja kukuruza po nazivom CATCHaCORN (uhvati kukuruz). Pozvani su studenti bilo koje visokoškolske ustanove da se prijave i učestvuju sa svojim timovima.

Zainteresovani studenti mogu, putem online obrasca, prijaviti tim od tri osobe, uz jednog rezervnog člana, a potrebno je da osmisle i kreativan naziv za svoj tim. Prijave su produžene do 17. oktobra do 23:59 sati.

Takmičenje kao rezultat projekta i povod za druženje

Kukuruz koji namjeravamo brati tokom takmičenja je posijan radi eksperimenta koji smo imali ove godine na oglednom poligonu Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta. Radi se o istraživanju uticaja suše i navodnjavanja u uslovima Bosne i Hercegovine, koje provodimo u okviru projekta SMARTWATER.“ kazao je za Agroklub doc. dr Sabrija Čadro, jedan od organizatora događaja.

Više informacija o navedenom projektu dostupno je na web stranici: http://www.smartwater-project.eu/

Čadro je naglasio da su studenti podržali prijedlog za organizaciju takmičenja. „U našoj studentskoj asocijaciji su prepoznali priliku za druženje i dobru zabavu sa kolegama.“ dodao je.

Obezbjeđene novčane nagrade!

Kako je navedeno na web stranici Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta za sve učesnike osigurali su hranu i piće te certifikate o učešću, a pobrinuli su se i za muziku kako bi stvorili odgovarajuću atmosferu. Poseban stimulans studentima svakako će predstavljati novčane nagrade za prva tri mjesta.

  • 1. mjesto: 200 KM,
  • 2. mjesto: 100 KM,
  • 3. mjesto: 50 KM.

Potvrđeno međunarodno učešće

Organizatori se nadaju da će ih i vrijeme poslužiti kako bi takmičenje proteklo u najboljem redu.

Kukuruz je zreo za berbu, pripreme terena se privode kraju, potvrđeni su i sponzori, a zadovoljni smo i brojem prijava do sada. Naročito nam je zadovoljstvo što će nam se u takmičenju pridružiti i kolege iz Srbije koje su ovaj semestar na studentskoj razmjeni u Sarajevu.“ navode iz Asocijacije studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta.

Iz asocijacije su iskoristili priliku i pozvali sve zainteresovane da im se pridruže 23. oktobra na ovom interesantnom takmičenju.

Detaljne informacije o događaju pronađite na stranici Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta ( https://ppf.unsa.ba/clanak.php?ID=1362 ) ili facebook eventu ( https://www.facebook.com/events/974040496801048?ref=newsfeed ).