Pretraga postova
Sretan vam svima Praznik rada i blagdan Josipa Radnika ☺️🌸🌱
Zlatne medalje za Vina Belje S velikih međunarodnih ocjenjivanja AWC Vienna u Austriji i Challenge International du Vin u Francuskoj stižu nove zlatne medalje za pjenušac La Belle Grand i premium graševinu Vina Belje Kolekcija ovogodišnjih... Više [+]
Zlatne medalje za Vina Belje
S velikih međunarodnih ocjenjivanja AWC Vienna u Austriji i Challenge
International du Vin u Francuskoj stižu nove zlatne medalje za pjenušac
La Belle Grand i premium graševinu Vina Belje
Kolekcija ovogodišnjih nagrada Vina Belje bogatija je za dvije nove zlatne medalje za pjenušac La Belle Grand s ocjenjivanja AWC Vienna i Challenge International du Vin te za zlatnu medalju za premium graševinu berbe 2024. s ocjenjivanja Challenge International du Vin.
La Belle Grand proizveden je Charmat metodom vrenja u tankovima, a već tijekom berbe rađena je selekcija grozdova u vinogradu i podrumu. Grand je pjenušac brut stila, koji je jedan od najtraženijih u svijetu, a karakterističan je po „lijepom perlanju“ mnogobrojnih sitnih mjehurića. Izvrstan je kao aperitiv, a odlično će se sljubiti i s laganim voćnim kolačima.
Suzana Zovko, direktorica Vina Belje naglasila je kontinuitet kvalitete kao veliku vrijednost svih beljskih vina: „Naša vina godišnje osvoje između trideset i četrdeset zlatnih medalja s eminentnih svjetskih i domaćih ocjenjivanja što je iznimna vrijednost za nas kao proizvođača, ali i za naše potrošače. Posebno je važno istaknuti kako na ocjenjivanja šaljemo širok izbor vina koji uključuje i mirna i pjenušava vina, različite sorte bijelih i crnih vina te različite linije select, premium i ultra premium vina i za sve te kategorije i vrste vina osvajamo nagrade.“
Marijana Škiljo, glavna enologinja Vina Belje, posebno je ponosna na novu zlatnu medalju premium graševine iz prošle berbe. „Za naš je podrum karakteristična jaka sinergija vinograda i vinarije, jer grožđe za proizvodnju vina dolazi isključivo iz vlastitih vinograda, ovdje u Baranji. U prošloj berbi to se pokazalo posebno važnim jer je berba krenula jako rano i obilježile su je iznimno visoke temperature. Osobno mi je drago što Vina Belje grade priču autentičnih sortnih vina, posebno graševine, koja mora imati svoj prepoznatljivi baranjski potpis – citrusne note, mineralnost, svježinu i lepršavost te dugi after taste s blagim bademastim završetkom. Uz osnovne značajke sorte, premium graševina iz berbe 2024. ima izraženu zrelost i punoću okusa koju su prepoznali i međunarodni stručnjaci“ ističe Škiljo.
Premium graševina jedno je od najvažnijih vina u asortimanu Belja, a o kvaliteti beljske graševine iz prošlogodišnje berbe najbolje govore dvije zlatne medalje s dva ovogodišnja ocjenjivanja na kojima je premium graševina sudjelovala - Munus Vini Spring Tasting i Challenge International du Vin.
Pripremio: Tomislav Radić
Otvorena je diskusija na temu: Poljoprivrednici nemaju problem s digitalizacijom - država je ta koja traži papir
SASA FRANIC
prije 2 sata
e ovo je clanak s pravim pricama i problemima. a ne konferencije drzavnih uhljeba i beskorisnika koji tupe po nalogu Brisela i Zagrebada e ovo je clanak s pravim pricama i problemima. a ne konferencije drzavnih uhljeba i beskorisnika koji tupe po nalogu Brisela i Zagrebada
Isporučili smo teleskopski utovarivač Claas Scorpion 741 VariPower Generation2 njegovim novim vlasnicima hvala na ponovno ukazanom povjerenju i želimo im što više tona utovarene tereta ! 💪🐮🌽
#SatenskoZeleni #ClaasServis #ClaasAmbasadori
URBANOVO 2025. Svibanj u Međimurju u znaku vrhunskih vina Međimurje ovog svibnja postaje nezaobilazno odredište svim ljubiteljima vina. Štrigova središte najvažnije međimurske manifestacije Urbanovo. U organizaciji udruge Hortus Croatiae na... Više [+]
URBANOVO 2025.
Svibanj u Međimurju u znaku vrhunskih vina
Međimurje ovog svibnja postaje nezaobilazno odredište svim ljubiteljima vina.
Štrigova središte najvažnije međimurske manifestacije Urbanovo.
U organizaciji udruge Hortus Croatiae najavljen je bogat i zanimljiv program koji se proteže kroz cijeli svibanj, a vrhunac je trodnevni Festival pušipela.
Glavni dio Urbanova trodnevni je Festival pušipela – tradicionalne međimurske sorte bijelog vina. Od petka 16. do nedjelje 18. svibnja, u Domu kulture u Štrigovi međimurski će vinari predstaviti brojne etikete te autohtone sorte, a osim kušanja vina posjetitelji će moći uživati u bogatoj gastro ponudi te ponudi domaćih OPG-ova. Festival počinje u petak 16. svibnja u 12 sati, a od 13 sati najavljen je svečani program otvorenja na kojem će biti dodijeljene diplome s Međunarodnog ocjenjivanja vina Štrigova 2025. te dodjela Nagrade „Franjo Lebar“ za najbolji Sauvignon. Radno vrijeme festivala u petak je od 12 do 19 sati, u subotu od 13 do 19 te u nedjelju od 14 do 19 sati, a ulaznice po cijeni od 25 € dostupne su na
https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/urbanovo-festival-pusipela-strigova-dom-kulture-671170/event.html
.
Uz Festival pušipela organizatori su najavili i popratni zabavni program manifestacije, pa tako u petak nakon festivala u Domu kulture slijedi koncert grupe Kumovi, dok će u subotu posjetitelji uživati u koncertu klape Rišpet. Nedjelja je tradicionalno rezervirana za jutarnji “Urbanovo WINE RUN“, a u poslijepodnevnim satima, od 15 do 18 sati pripremljen je i program za djecu uz animatore za sve obitelji koje žele posjetiti festival.
U programu Urbanova, 11. svibnja po prvi put održat će se kušanje vina vinara Udruge Hortus Croatiae uz zalazak sunca na skeli na rijeci Muri, u Svetom Martinu na Muri - najsjevernijoj točki Hrvatske.
Do nedjelje 18. svibnja traje Urbanovo gurman tjedan tijekom kojeg će restorani uključeni u projekt nuditi hranu sljubljenu s vrhunskim vinima međimurskih vinara. U sklopu ovogodišnjeg programa najavljen je i niz vinskih radionica na različitim lokacijama u Međimurju, a vikend nakon Festivala pušipela, 24. i 25. svibnja, vinari pozivaju sve posjetitelje na dane Otvorenih podruma na kojima ih osim vina očekuju i razne kulinarske kreacije i mnogo zabave uz glazbeni program.
Velika završnica Urbanova ali i novost u programu ove godine je Festival međimurskih pjenušaca koji će se održati u restoranu „Mamas & Tapas“ u Čakovcu od 29. do 31. svibnja.
Detaljan program manifestacije Urbanovo na službenim stranicama manifestacije
https://www.urbanovo.hr/
te na društvenim mrežama Instagramu
https://www.instagram.com/urbanovo_dani_vina?igsh=amxqZWRveGxldm5w
i Facebooku
https://www.facebook.com/urbanovo
.
Pripremio: Tomislav Radić
Foto: Matej Ščavničar
U srcu omiške zagore višnja maraska uzgajala se stoljećima i prodavala diljem Europe. Zbog specifičnosti mediteranske klime i tla u Dalmaciji ta autohtona hrvatska sorta višnje davala je plod najbolje kakvoće. Denis Rubić iz sela Katuni, ne... Više [+]
U srcu omiške zagore višnja maraska uzgajala se stoljećima i prodavala diljem Europe. Zbog specifičnosti mediteranske klime i tla u Dalmaciji ta autohtona hrvatska sorta višnje davala je plod najbolje kakvoće.
Denis Rubić iz sela Katuni, nedaleko od grada Omiša, vlasnik je najvećeg ekološkog nasada višnje maraske u Europi.
#ZeleniZPP #IMCAP #CAP
ISPORUKA - JOHN DEERE 5105ML & JOHN DEERE 5130ML 💚💛 Našim partnerima iz Orahovice idu ova dva traktora specijalista za trajne nasade 🍇🌰. Zahvaljujemo se na povjerenju jer povjerenje nas spaja 🤝. https://novocommerce.hr/kontakt/ #novoco... Više [+]
ISPORUKA - JOHN DEERE 5105ML & JOHN DEERE 5130ML 💚💛
Našim partnerima iz Orahovice idu ova dva traktora specijalista za trajne nasade 🍇🌰. Zahvaljujemo se na povjerenju jer povjerenje nas spaja 🤝.
https://novocommerce.hr/kontakt/
#novocommerce #johndeere
Otvorena je diskusija na temu: Ovog tjedna pokušajmo što više posijati i posaditi te obaviti preventivna prskanja
Damir Senjan
prije 16 sati
Radi se punom parom, jedini je ovaj problem što su nočne temparature bar kod mene jako niske, ali korovima nesmeta. U principu za korov nebitno Više [+] traktorska ova velika freza sve samelje pa slijedi odmah sadnja nebitno o temperaturi.
Zašto izabrati tekući dušik umjesto UREE i KAN-a?
Posljednjih nekoliko godina primjena tekućeg dušika redovna je praksa vodećih proizvodnih sustava i OPG-ova u Hrvatskoj, a poljoprivrednici sve češće posežu za praktičnij...
Otvorena je diskusija na temu: Ne čekajte simptome - obavite zaštitu vinove loze od bolesti i štetnika
Zdenko Yupiter
prije 20 sati
A mi koji kod kuće imamo 20 tak trsova jel da posadimo još 380 pa da se možemo koristiti vašom preporukom doziranja? Jel vam teško napisati toliko i Više [+] toliko toga ide na 10 lit. vode?