Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz bilja
  • 20.04.2016. 09:15

Tajvanci žele uvoziti hercegovačko smilje

Privrednici s Tajvana žele ulagati u sektor zdrave hrane odnosno prije svega u smilje, biljku koja se koristi za proizvodnju eteričnih ulja.

Foto: Leonid Ikan/Bigstockphoto
  • 89
  • 3
  • 0

Tajvanski privrednici zainteresirani su za proizvodnju smilja koje žele uvoziti. Naime, kako su istaknuli na završenom Sajmu privrede u Mostaru, želja im je ulagati u sektor zdrave hrane odnosno prije svega u smilje, biljku koja se koristi za proizvodnju eteričnih ulja.

Koliko se točno smilja uzgoji u Hercegovini, nije lako reći jer bi se trebala provesti inventarizacija nasada. Međutim, prema podacima Udruge Hercegovačko ljekovito bilje u 2014. je bilo zasađeno oko 40 hektara smilja, a u 2015. čak 460 hektara.

Sajam privrede u Mostaru, koji je održan od 12. do 16. aprila na jednom mjestu okupio je veliki broj privrednika iz 24 zemlje, koji su dogovorili brojne saradnje i poslove u svim granama privrede.

Foto: Leonid Ikan/Bigstockphoto


Povezana biljna vrsta

Smilje

Smilje

Engleski naziv: Immortelle | Latinski naziv: Helichrysum sp.

Smilje je dugotrajna biljka koja pripada rodu Helichrysum iz porodice Asteraceae, a obuhvata preko šesto različitih vrsta rasprostranjenih širom svijeta. Vrsta H. arenarium... Više [+]

Tagovi

Smilje Tajvan Izvoz Sajam u Mostaru


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.