Pretraga tekstova
Zahtjevi koji su pristigli bit će uredno obrađeni i isplaćeni bez obzira na poslove i aktivnosti koje na terenu provode inspekcijski službenici.
Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obavijestilo je poljoprivredne proizvođače da je u toku obrada zahtjeva za proizvodnju silažnog kukuruza za ovu godinu.
Zahtjevi koji su pristigli u Federalno ministarstvo poljoprivrede od kantonalnih ministarstava nadležnih za poslove poljoprivrede bit će uredno obrađeni i isplaćeni bez obzira na poslove i aktivnosti koje na terenu provode inspekcijski službenici iz domena svojih redovnih obaveza.
Podsjetimo, pema Programu novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju FBiH za 2023. pravo na novčanu podršku za proizvodnju krmnog bilja na oranicama (silažni kukuruz, stočni grašak i grahorice, djetelinsko- travne smjese i djetelina) ostvaruje se za proizvodnju na minimalno 2 ha, a maksimalno po kulturi 400 ha u toku godine i iznosi 384 KM/ha za pravna i 300 KM/ha za fizička lica.
Tagovi
Silažni kukuruz Poticaji Novčana podrška Isplata poticaja Obrada zahtjeva
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.