Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kapitalne investicije
  • 25.04.2019. 10:30

Podsticaji: Uskoro ćete moći tražiti sredstva za kapitalne investicije

Poljoprivrednici će moći da apliciraju za investicije u poljoprivrednu mehanizaciju, investicije u stočarsku proizvodnju, investicije u biljnoj proizvodnji, investicije u sortiranje, pakovanje i preradu poljoprivrednih proizvoda na gazdinstvu i drugo.

Foto: Bigstockphoto/piyaphunjun
  • 376
  • 56
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavještava poljoprivredne proizvođače da će u petak, 3. maja 2019. godine biti objavljen Javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje novčanih podsticaja za kapitalne investicije.

Ministarstvo podsjeća poljoprivredne proizvođače da su opšti uslovi koje je potrebno da ispune kako bi mogli da konkurišu za sredstva: da su registrovani u registru poljoprivrednih gazdinstava, da su ažurirali podatke u registru do 15. maja tekuće godine, platili protivgradnu zaštitu ukoliko su obveznici plaćanja i ako se nalaze u opštini koja je pokrivena protivgradnom zaštitom, te da su prijavili doprinose za penziono i zdravstveno osiguranje za 2018. godinu.

Kada su u pitanju mjere podrške, ove godine poljoprivrednici će moći da apliciraju za investicije u poljoprivrednu mehanizaciju (traktore i traktorske priključke), investicije u stočarsku proizvodnju (izgradnja objekata, oprema za govedarske farme, oprema za svinjarske farme, oprema za ovčarske i kozarske farme, oprema za živinarske farme, oprema za pčelarstvo), investicije u biljnoj proizvodnji (izgradnja plastenika, podizanje višegodišnjih zasada, postavljanje protivgradnih mreža), investicije u sortiranje, pakovanje i preradu poljoprivrednih proizvoda na gazdinstvu, nabavku tehnološke opreme, kao i investicije u nabavku opreme za navodnjavanje.


Tagovi

Kapitalne investicije Podsticaji Javni poziv Uslovi Mjere podrške


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.