Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni poticaji
  • 15.11.2019. 14:15
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Tuzla

Počela isplata poljoprivrednih poticaja za pet vrsta proizvodnje

Poljoprivrednih proizvođačima na području Tuzlanskog kantona počela je isplata poticaja. Plan je da do kraja tekuće godine sva sredstva namjenjena za poljoprivredne proizvođače budu na njihovim računima.

Foto: Pixabay/DarkWorkX
  • 843
  • 65
  • 0

Ministarstvo finansija Tuzlanskog kantona u srijedu je započelo sa isplatom kantonalnih poticaja primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, stoji u saopštenju Vlade TK.

"Isplata je prvi dio poticaja koje je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK obradilo i koji su dostavljeni Ministarstvu finansija. Radi se o poticajima za proizvodnju kukuruza, proizvodnju kornišona za industrijsku preradu, proizvodnju merkantilnog krompira, proizvodnju povrća u zaštićenom prostoru i proizvodnju jagode u zaštićenom prostoru", rekao je ministar finansija Suad Mustajbašić, ističući da je ukupan iznos danas isplaćenih poticaja 784.675,90 KM.

"U narednim danima će se nastaviti sa isplatom novčanih podrški, a naš konačan plan je da do kraja tekuće godine izmirimo kompletan iznos novčane podrške za 2019. godinu", stav je ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mustafe Šakića.

"Opredjeljenje Vlade je da se, za razliku od prethodnih perioda, novčani poticaji za podršku poljoprivrednoj proizvodnji za tekuću godinu realiziraju do kraja te godine", rekao je premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović, dodajući da je dokaz opredjeljenja Kantonalne vlade da iskreno podrži primarnu poljoprivrednu proizvodnju i planirano povećanje iznosa za ove namjene u 2020.godini.

Podsjećamo, nacrtom Budžeta Tuzlanskog kantona za 2020. godinu, za poticaje primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji je planirano 400.000,00 KM više nego što je to bio slučaj u 2019.godini.


Tagovi

Poljoprivredni poticaji Tuzlanski kanton Poljoprivredni proizvođači Mustafa Šakić


Autor

Admir Hodžić

Više [+]

Magistar agronomije, sa orijentacijom na ruralni razvoj, inovacije i proizvodnju zdravstveno ispravne hrane. Istražuje, analizira i dijeli zanimljive agro teme.