Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji
  • 05.04.2021. 14:00
  • Sarajevsko-romanijska regija, Republika Srpska, Istočno Novo Sarejevo

Dodjela bespovratnih sredstava za poljoprivredu do kraja ove sedmice

Korisnici se mogu prijaviti za nabavku osnovnih i obrtnih sredstava, za izgradnju i adaptaciju objekata ili neka druga investiranja u osnovna sredstva.

Foto: Bigstock/Corepics
  • 1.124
  • 662
  • 0

U toku prošle nedjelje izašao je novi Program za podsticaje razvoja privrede i poljoprivrede opštine Istočno Novo Sarajevo, za tekuću 2021. godinu. Poljoprivredni proizvođači mogu da se prijave za mjere podrške koje propisuje ovaj dokument, odobren u iznosu od sto hiljada KM, na način da je za poljoprivredu izdvojeno 50.000 KM, a druga polovina opredjeljena je za razvoj privrede, stoji u zvaničnom saopštenju ove opštine. 

Korisnici se mogu prijaviti za nabavku osnovnih i obrtnih sredstava, za izgradnju i adaptaciju objekata ili neka druga investiranja u osnovna sredstva. Maksimalni iznos po ovom osnovu je do 2.000 KM.

Mladi ljudi i bračni parovi podstiču se za pokretanje ili unapređenje postojećeg biznisa, sa iznosom do 3.000 KM. Ukoliko je u planu registrovanje novog obrta ili preduzeća, najveća suma za koju se može aplicirati je do 1.000 KM. 

Kompletan tekst konkursa možete pročitati u dokumentu ispod teksta

U poljoprivrednoj proizvodnji, subvencioniše se sadnja u voćarstvu za jabuke, kruške, šljive, maline, jagode i druge voćne vrste, u vrijednosti do maksimalno 500 KM. 

Kada je riječ o nabavci sadnog materijala za plastenički uzgoj, predviđen je iznos do 2.000 KM, a dodjeljuju se isključivo sadnice za objekte veličine od 100 i 50 metara kvadratnih. Sjemenski paketi za sadnju povrća na okućnici sadrže krompir, luk, mrkvu.

Krajnji rok za prijavu je do petka, 09. aprila 2021. godine, do 15 sati.

Prilikom popunjavanja i predaje zahtjeva, obavezno je pridržavati se propisanih epidemioloških mjera. U skladu s tim, obrasci za privredu će se preuzimati elektronskim putem na internet stranici Opštine, a dostavljati lokalnoj samoupravi poštom. Iz istih razloga zahtjevi za poljoprivredu će se donositi u isturene mjesne zajednice - Tilava i Vraca. Tu se takođe možete i detaljnije informisati, vezano za neophodnu dokumentaciju. Nakon popunjavanja zahtjeva, isti se sa pripadajućom dokumentima predaju nazad u navedene mjesne zajednice.

Kako do potrebne dokumentacije ?

Kada je riječ o sektoru privrede, obrasci se preuzimaju isključivo putem internet stranice Opštine Istočno Novo Sarajevo, a nakon popunjavanja istih i prikupljene dokumentacije, dostavljaju se poštom na adresu: 

  • Opština Istočno Novo Sarajevo, ulica: Stefana Nemanje br. 2, 71123 Istočno Sarajevo, sa naznakom prijava na "Javni konkurs za dodjelu nepovratnih novčanih sredstava po programu za razvoj privrede i poljoprivrede u 2021. godini".
  • Kontakt telefon za više informacija je: 057/340 - 836, lokal 1008 ili 1006, kontakt osobe su:  Vanja Samardžija, Milana Vlačo, Tatjana Zirojević i Saša Golijanin.

Dokumenti


Tagovi

Program za podsticaje Razvoj poljoprivrede Subvencionisanje sadnje Sjemenski paketi Sadni materijal Plastenički uzgoj Sektor privrede


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.