• Javni poziv
  • 01.08.2019. 15:30
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Banja Luka

200.000 KM za poboljšanje kvaliteta zemljišta

Minimalna površina poljoprivrednog zemljišta koja se mora obuhvatiti ovim mjerama je jedan hektar, a maksimalna površina poljoprivrednog zemljišta koje se može prijaviti iznosi pet hektara.

Foto: Depositphotos/Xalanx
  • 188
  • 26
  • 0

Centar za razvoj poljoprivrede i sela raspisao je Javni poziv za poboljšanje kvaliteta zemljišta, za šta je obezbijeđeno 200.000 KM.

Za ove subvencije sredstva su prikupljena na osnovu naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe i bit će iskorištena za sufinansiranje projekata čijom realizacijom se stvaraju uslovi za osposobljavanje neplodnog zemljišta za poljoprivrednu proizvodnju. 

Kako su naveli iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela, osnovni ciljevi dodjele ovih subvencija su povećanje oraničnih površina i privođenje kulturi, kroz mjere osposobljavanja i uređenja poljoprivrednih zemljišta koja su degradirana, zapuštena, koja su lošijeg kvaliteta ili su neplodna, popravku i poboljšanje plodnosti zemljišta, sprovođenje protiverozivnih mjera ili melioracije poljoprivrednog zemljišta slabijeg kvaliteta i sprovođenje postupka komasacije.

Maksimalna sredstva koja može ostvariti aplikant utvrđuju su u visini 60 odsto od  vrijednosti projekta, a ne mogu biti veća od 5.000 KM po projektu. Minimalna površina poljoprivrednog zemljišta koja se mora obuhvatiti ovim mjerama je jedan hektar, a maksimalna površina poljoprivrednog zemljišta koje se može prijaviti iznosi pet hektara.

Konkursne prijave za dodjelu sredstava sa svim prilozima, sa naznakom "Sredstva za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta" potrebno je dostaviti do 31. augusta lično Službi za planiranje i razvoj Centra, radnim danom od 9 do 15 časova, ili putem pošte na adresu: Vojvode Momčila 10, 12 i 16, Banja Luka. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u prostorijama centra ili na telefone broj: 051/433-621, 051/433-622 ili 051/433-636.


Tagovi

Javni poziv Poboljšanje kvaliteta zemljišta Centar za razvoj poljoprivrede i sela Subvencije


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi