AgroKlub.ba

\

Eko proizvodnja

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Eko proizvodnja » Antireumatsku kremu od meda najbolje prodaju

Antireumatsku kremu od meda najbolje prodaju

Pčelarstvo Gagić

Antireumatsku kremu od meda najbolje prodaju

Datum: 25.09.2017. 19:00 |

Kategorija:

Eko proizvodnja

Porodica Gagić iz Gradiške se bavi pčelarstvom. Osim raznih vrsta meda u svojoj ponudi imaju i proizvode od meda,ali i prirodnu kozmetiku koju sami izrađuju.

Pčelarstvo u porodici Gagić iz Gradiške je postalo tradicija duga 20 godina. Na početku su se bavili proizvodnjom meda i proizvoda od meda, ali su otišli korak dalje i već dvije godine proizvode prirodnu kozmetiku.

"Moja porodica se već 20 godina bavi pčelarstvom i u tom poslu vidimo budućnost. Roditelji su počeli pčelariti i svoju ljubav i znanje su prenijeli na mene i sestru", kaže Zvjezdana Gagić.

Kvalitetom do stalnih kupaca

Pčelinjak porodice Gagić je stacionaran i nalazi se na obroncima Kozare u selu Kijevci, okružen je šumom i travnatim površinama. Uticaj suše se osjetio i u njihovom pčelinjaku, ali su zadovoljni količinama meda. Ove godine tamni med je imao dobar prinos. U svojoj ponudi imaju razne vrste meda i proizvoda od meda: med od lipe, kestena, bagrema, šumski med, saće, orasi u medu, propolis, polen.

"Svi naši proizvodi su proizvedeni na organski način uz mnogo rada u čistoj i nezagađenoj sredini. Kupci su prepoznali kvalitet i imaju povjerenje u naše proizvode. Sve naše proizvode prirodne kozmetike izrađujemo ručno u malim količinama na prirodan način, bez upotrebe konzervanasa i aditiva", ističe Zvjezdana.

Kreme za lice i tijelo, mast za usne izrađuju na bazi meda i ljekovitih trava.

Osim proizvodnje meda i proizvoda od meda odlučili su da prošire poslovanje i da iskoriste ljekovitost meda pripremajući prirodnu kozmetiku. Tako su se oprobali u proizvodnji krema, melema, sapuna i kvalitetom svojih proizvoda zadobili stalne kupce.

Sada proizvode dvanaest različitih sapuna, razne kreme, meleme, masti. Od kozmetičkih proizvoda porodice Gagić najviše se traže antireumatski melem, hidrantna krema, kreme i sapuni za različite tipove kože, masti za usne.

Za pčelarenje je potrebno znanje i ljubav

Pčelarstvo je proizvodnja koja zahtjeva stalno ulaganje i učenje. U ovoj proizvodnji se smjenjuju ciklusi i prati ritam života pčela. Bez ljubavi prema pčelama se teško uspjeva u ovom poslu.

Često izlažu na sajmovima

Članovi porodice Gagić su sa svojim proizvodima česti učesnici mnogobrojnih sajmova i drugih manifestavija. Do sada su svoje proizvode izlagali na sajmovima u: Gradišci, Banja Luci, Novom Gradu, Zenici, Aleksandrovcu i drugim gradovima. Svoje proizvode prodaju, preko svoje Facebook stranice, na kućnom pragu ili vrše dostavu u bližem okruženju.

Foto: Porodica Gagić i Ranka Vojnović

Broj pregleda članka: 621; Uspješnost članka: 103.05

Tagovi: Med, Prirodna kozmetika, Gradiška, Pčelastvo, Pčelinjak Gagić

Ključne riječi članka: antireumatsku, kremu, od, meda, najbolje, prodaju, gagić, proizvode, proizvoda, svoje, porodice, kreme, porodice gagić


Ranka Vojnović

Svi tekstovi autora

Autorica Ranka Vojnović

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Slike Antireumatsku kremu od meda najbolje prodaju